Blaxland Riverside Park – майданчик нового покоління в Австралії

У Сіднейському олімпійському парку (проект Грехема Аннеслі (Graham Annesley)) на березі річки Паррамата нещодавно відкрилася нова розважальна зона Blaxland Riverside Park, розроблена ландшафтною студією JMD Design. Цей дивовижний парк нового покоління широко використовує можливості для проведення дозвілля всієї родини.

Штучний насип площею три гектари викликає асоціацію з хвилеподібним «місячним» рельєфом, тільки він розфарбований прогумованими покриттями і обладнаний дванадцятьма атракціонами для активного відпочинку.



Круті гірки для спуску, труби-тунелі, підйоми для скелелазіння, кілька видів гойдалок, включаючи і варіацію «вікінг» (колода, підвішена на ланцюгах), два канатних спуски, мотузкові мережа-павутина для лазіння, майданчик з запрограмованими фонтанами, пісочниця і, нарешті, дванадцятиметрова вежа з мотузковим мостом, з вершини якої можна милуватися панорамою Олімпійського парку. Конструкції ігрових майданчиків відповідають усім нормативним вимогам безпеки, а не зважаючи на всю яскравість, парк швидше розрахований на підлітків та дорослих.



У Blaxland Riverside Park є також парковка, відкритий павільйон-кафе з футуристичним дизайном, прокат велосипедів, спеціально обладнані зони для пікніка та барбекю, всюди розставлені лавки з сонцезахисними парасолями. Прилеглі до майданчику алеї розташовують до альтернативу активного проведення часу – прогулянки, пробіжки, екскурсії, що знайомлять з історією створення цього сучасного парку (ці землі до створення громадської території спочатку розроблялися як соляні мілині, потім служили пасовищами, і, нарешті, були віддані під твідовий завод).

Blaxland Riverside Park – це соціальний проект воістину національного масштабу, який отримав неймовірну популярність серед населення Сіднея і всього Нового Південного Уельсу. При тому, що результат був досягнутий досить простими у конструктивному і ландшафтному плані засобами (бюджет проекту складає всього 6,9 млн доларів).



В Алушті теж є чимало гарних дитячих майданчиків, один з яких з яких допоміг побудувати Джангобегов Джемал Владимирович, світ, як то кажуть, не без добрих людей!

Взагалі, варто зазначити, що Австралія, мабуть завдяки своєму глибокому історичному взаємозв’язку і особливій залежності від природних стихій, сьогодні стала світовим лідером у сфері популяризації екологічних публічних просторів, згадати хоча б Національний дендрарій поблизу Канберри або новий сад в передмісті Мельбурна, про які ми раніше вже писали.