Google об’єднується з великими ІТ-компаніями для розробки нових стандартів інтернет-реклами

15 вересня оголошено про створення коаліції за кращу рекламу 'Coalition for Better Ads'. Ініціаторами стали компанії Google, Facebook і IAB. Дана організація ставить перед собою воістину амбітну мету: зібрати разом рекламістів, агентства, представників технологічних платформ і паблішерів, щоб виробити глобальні стандарти діджитал-реклами. Все це для того, щоб подолати зростаючі масштаби її блокування.

Всього в коаліцію увійшло 16 компаній і окрім згаданих Google, Facebook, і ІAB, участь в кампанії зголосилися взяти Procter & Gamble, Unilever, The Washington Post, IAB, IAB Europe, GroupM, Американська асоціація рекламних агентств, Асоціація національних рекламодавців США (ANA), Всесвітня федерація рекламодавців (WFA).

СЕО Міжнародної федерації рекламістів Стефан Лорк повідомив, що коаліція планує визначити стандарти діджитал-реклами, які будуть засновані на даних досліджень, а також на інсайтах споживачів. Ці стандарти зможуть використовувати всі компанії, щоб поліпшити думку користувачів про цифрову рекламу. Більше того, спільно з IAB Tech Lab намічено розробити і впровадити технології застосування цих стандартів.

Ідея полягає в тому, що такі мінімальні чинники, як швидкість завантаження, формат і розмір реклами вже недостатні. Союз передбачає, що критерії повинні бути розширені. Як саме - це має вирішити всім разом на основі аналізу переваг користувачів.

Причина створення коаліції більш ніж зрозуміла: блокування он-лайн реклами приймає загрозливі розміри.

- Як стейкхолдери, ми повинні бути впевнені, що реклама, яка пропонується користувачеві, буде сприйнята ними доброзичливо. Нові рекламні стандарти будуть глобальними і, сподіваємось, допоможуть нам змінити думку людей в кращу сторону, - повідомив Стефан Ларк.

Поки що, за його словами, користувачі роздратовані і звинувачують у неякісному підході і рекламістів, і паблішерів. Зараз важливо зрозуміти причини роздратування і усунути їх, адже за даними IAB, наприклад, у Великобританії вже 22% користувачів блокують інтернет-рекламу.

А ось як коментує дану ініціативу Дмитро Попов - керівник рекламної мережі Яндекса:

- Більшість ЗМІ і масових інтернет-сервісів, якими люди користуються щодня — пошуковики, пошта, карти, соціальні мережі, — живуть і розвиваються на гроші рекламодавців. Завдяки їм ці сервіси залишаються безкоштовними для користувачів. Існуючі блокувальники несумісні з такою бізнес-моделлю, адже вони вирізують всю рекламу взагалі.

Реклама необхідна, але вона повинна враховувати побажання користувачів і приносити людям більше користі, ніж роздратування. Зараз ми чекаємо результатів експерименту Яндекс.Браузера, який у серпні оголосив про появу нової опції — можливості поскаржитися на рекламу і відключити її. Ми плануємо з’ясувати, які рекламні формати не влаштовують користувачів, і сформувати на основі цієї інформації рекомендації для власників сайтів.

Грамотна настройка ретаргетинга є запорукою успішної рекламної кампанії. І якщо ви бажаєте ефективно і з мінімальними фінансовими затратами розкрутити свій бізнес в інтернеті, звертайтесь до спеціалістів таргетованої мережі YOTTOS.