Концептуальна газонокосарка з рідкокристалічним дисплеєм і керуванням зі смартфона

Газон - візитна картка кожного приватного будинку. Ось тільки доглядати за вуличним зеленим килимом дуже непросто. Вирішити цю проблему покликана інноваційна газонокосарка з рідкокристалічним дисплеєм, управління якою можна здійснювати зі смартфона.

Яких тільки навіжених ідей не реалізовували кінематографісти, використовуючи образ газонокосарок, але зараз мова піде не про кіно, а про компанію husqvarna, яка схоже зібралася здивувати не тільки власників заміських ділянок, але і кінематографістів теж.

Порадувавши нас зовсім недавно роботом-косаркою інженери цієї фірми мабуть вирішили не зупинятися, а і далі продовжувати вражати світ. Тепер косарка повинна отримати футуристичний дизайн, сучасні форми і химерне ім’я Husqvarna Panthera Leo. На борту цей агрегат несе п’ять електричних двигунів, три незалежно один від одного встановлених різака дозволяють косити аж у трьох рівнях ширини косіння, якщо точніше, в діапазоні від 83 до 120см.

Працюючи на літієвому акумуляторі по кілька годин поспіль, абсолютно безшумний новобранець може не тільки косити галявини, але, володіючи вбудованим комп’ютером і датчиками, аналізує стан трав’яного килима, його рельєф і інші особливості, про що відповідно інформує оператора, підказуючи йому швидкість і висоту косіння і виводячи всю інформацію на монітор.

На сьогоднішній день на випробуваннях косарка показує цілком успішні результати по часу роботи, поки це 2 повних години роботи на одній зарядці, після потрібно знову під’їжджати до розетки. Але виробники впевнені, що найближчим часом зможуть значно підвищити час роботи, причому без значних змін, як у конструкції, так і в самому акумуляторі.

«Husqvarna Panthera Leo демонструє наше прагнення до інновацій і амбіційність у розвитку і розробці таких продуктів, які фактично вступають в майбутнє, де виключення впливів на навколишнє середовище є головним пріоритетом.» — каже Magnus Yngen, президент Husqvarna.



Всіма функціями косарки можна керувати за допомогою кнопок на кермі. За допомогою рідкокристалічного монітора садівник дізнається стільки інформації, що не отримати хороший газон просто не можливо!

Комп’ютер повідомляє про те, яка швидкість руху, поточна висота косіння, ширина проходу, час роботи від батареї, про всі можливі перешкоди які занадто близько зустрічаються на шляху, також попереджає користувача розумний комп’ютер. За допомогою датчиків Husqvarna Panthera Leo може рекомендувати найкращу швидкість і висоту косіння.

До речі, на сайті http://proton.tools/sadovaya-tekhnika/tsepnye-pily/ офіційного дистрибютора ТМ “Протон” в Україні можна придбати якісні газонокосарки, іншу ефективну техніку для саду, а також різноманітний електроінструмент, верстати, генератори, компресори і запчастини до них.