The Interlace: футуристичний квартал-тетріс в Сінгапурі

У Сінгапурі є стільки всього дивного, незвичайного і експерементального в архітектурному плані, що вже і не дивуєшся їх амбітним і сміливим проектам. Ну згадайте хоча б відомий на весь світ Зимовий сад Сінгапуру, або найбільшу плаваючу сцену в світі. А є ж ще знамениті Sky Habitat і величезний басейн на даху готелю Marina Bay Sands. І ось черговий дивовижний проект - житловий комплекс The Interlace.

Фахівці бюро OMA спільно з компанією Ole Scheeren вирішили кинути виклик вертикальним районам і хмарочосам, вибравши своєрідний прийом “чергування”. Що з цього вийшло ми бачимо на фото. Нам, звичайно, ще досить далеко до таких архітектурно-дизайнерських вишуканостей, втім можна порадити чудовий варіант на evromisto.ua, проживання в ЖК “Европейське місто” - це органічне поєднання комфорту, екологічної і цінової привабливості.

Що ж представляє собой комплекс The Interlace? На території у вісім гектарів розташували кілька будівель з 1040 квартирами різних розмірів і великими відкритими просторами з ландшафтним дизайном. Новий проект відмовляється від стандартного типу забудови у вигляді вертикальних башт, змінюючи його мережею житлових та комунальних приміщень, інтегрованих у природне середовище. 



Всього створено тридцять один шестиповерховий блок, кожен з яких укладається між собою, щоб сформувати вісім великих обсягів з відкритими двориками. Блоки утворюють вертикальні території з каскадними садами на даху та громадськими терасами.



Зберігаючи усамітнення приватних житлових просторів завдяки великій відстані між будівлями, комплекс також має комунальні простори для спільної діяльності. Ці простори для життя пропонують комфортні умови і сервіс, вплетені в пишну рослинність навколишнього пейзажу, і відкривають нові можливості для соціальної взаємодії, дозвілля і відпочинку.



Унікальний дизайн відходить від стандартної типології ізольованих вертикальних башт, настільки популярних в Сінгапурі, і інших великих мегаполісах світу, демонструючи зовсім інший підхід до сучасного комфортного проживання.

Однакові по довжині шестиповерхові блоки укладаються один на одного, утворюючи гексагональну сітку, яка дозволила сформувати вісім відкритих проникних дворів. Незвичайне розташування блоків дозволило перетворити житловий комплекс у чудове “вертикальне село” з каскадом садів та безліччю приватних і громадських терас на даху.