Дитсадок-кіт Die Katze радує німецьких дітлахів

Величезні очі - вікна, відкрита паща – двері, вуха сторчма, вусатий ніс, з боків притиснуті до землі лапи. Це Die Katze або дитсадок-кіт. Німецькі дітлахи з радістю біжать вранці в такий дитячий садок, адже збудували його у вигляді гігантської сірої кішки, яка готується до стрибка. Чудово! Це те, чого нам всім так не вистачало в дитинстві - в такий садок, напевно, кожен ходив би з великим задоволенням.

Нестандартна геометрія вікна знаходить все більше прихильників в архітектурному світі. Одним з яскравих прикладів «корисності» круглих вікон є дитячий садок у формі кота, кілька років тому відкритий у німецькому місті Карлсруе в районі Вольфартсвайер.

Художником Томі Унгерером і архітектором Айлой-Сюзан Йондель розроблена незвичайна концепція дитячого садка Die Katze (Кіт), реалістичність котячої грації якого допомогли підкреслити круглі вікна-очі. Повірте, якщо ваша дитина не любить відвідувати дошкільні навчальні заклади, то це лише тому, що вони не виглядають так, як цей унікальний кото-садок!



Дизайнерам вдалося створити ефектний об’єкт, в якому легко можна впізнати симпатичного представника сімейства котячих, який готується до стрибка. Архітектурне втілення кота відрізняє наявність величезних круглих вікон-очей, забавного носа з вусами, лап-скатів з боків і інших невід’ємних атрибутів пухнастого улюбленця дорослих і дітей.

Дітки потрапляють всередину дитячого садка через стилізовані під котячий рот двері. Всередині будівлі Die Katze одночасно можуть перебувати до ста малюків.

Незвичайна будівля дитячого садка, безсумнівно, привертає велика кількість уваги, тому закономірно, що діти щодня ходять на свою першу роботу» з превеликим задоволенням. Тому, не виключено, що у такого дитячого «офісу» є не тільки круглі вікна-очі, але і правдива душа, струни якої співзвучні духовному світу кожної дитини.

А враховуючи той факт, що круглі вікна сприяють повноцінному відпочинку (це доказали спеціалісти), вибір таких конструкцій для дитячого саду не тільки чисто естетична складова, але і елемент гармонійного розвитку зростаючого організму.