Стабілізатор напруги - гарант збереження вашої побутової техніки

Якщо напруга в електромережі занижена або завищена, це може призвести до незворотних наслідків - пошкодження або остаточного виходу з ладу домашньої побутової електротехніки. Не рідкістю стали події з поломкою всієї побутової техніки в квартирі через нестабільність напруги, інколи перепади відбувалися в діапазоні від 180 до 300 вольт.

Гарантійному ремонту така техніка не підлягає, так як не виконувалися умови її експлуатації, які повинні строго відповідати технічним вимогам до напруги в електромережі: відхилення від позначки 220 вольт не повинні перевищувати 10 % в ту або іншу сторону. Тому потрібно подбати про запобігання таких випадків заздалегідь.

Для усунення проблеми нестабільного енергопостачання в мережі створені спеціальні прилади - стабілізатори змінної напруги. А в інтернет магазині  http://stabilizatori.com.ua/ можна придбати ці прилади по досить хорошій ціні.

За своєю конструкцією та принципом дії, стабілізатори напруги розділяють на п’ять основних типів.

Вельми популярний тип апаратів із застосуванням реле. Їх практичність полягає в порівняльній простоті, невисокій вартості та достатньому спектрі можливостей. Зазвичай діапазон таких приладів від 130 до 260 вольт, з яких на виході отримуємо стандартні 220. Ці пристрої регулюють напругу поступово, послідовно переходячи і змінюючи навантаження на мережу.

На відміну від перших, електродинамічні стабілізатори забезпечують граничну плавність регулювання і мають високу швидкість реакції. Вони згладжують піки і провали в напрузі, коригуючи вихідний сигнал. У таких пристроях роль керуючого елемента зазвичай грає автоматичний трансформатор.

У свою чергу, сервоприводні стабілізатори гранично прості і не використовують східчастого регулювання. Вони найчастіше виконані в компактному розмірі, працюють досить тихо і можуть бути легко перенесені з одного місця в інше. Основною їх перевагою є висока електрична стійкість до короткого замикання і перевантажень.

Особливо виділяють групи електронних стабілізаторів. Ця група пристроїв використовує принцип виборчого підключення обмоток трансформатора згідно з вхідним сигналом. Вони також дуже тихі в роботі і досить прості в обслуговуванні.

В останню чергу згадаємо звичайні реле напруги, які мають гранично малі розміри, але достатню функціональність. Подібний мініатюрний прилад може бути встановлений в будь-якому приміщенні. Його принцип роботи полягає у відсіканні неформатних значень напруги. Датчик безперервно вимірює величину напруги, а при його зростанні різко блокує всі силові контакти.