Чорногорія. Острів Святий Стефан

В дев'яти кілометрах від чорногорського курорту Будва розташований невеликий мальовничий острівець Святий Стефан. На сьогоднішній день він являє собою єдине унікальне місто-готель, яке разом з Мілочером вважається одним з найбільш престижних місць відпочинку в Чорногорії.

Готель призначений для заможних мандрівників, більше сотні квартир (одноповерхові одномісні та двомісні будиночки, 15 номерів люкс) готові прийняти всіх бажаючих відпочити на Святому Стефані. Особливо відомою вважається вілла номер 118, адже саме тут у свій час проживали Сильвестр Сталлоне, Софі Лорен, Боббі Фішер і Леонід Брежнєв. Також саме тут воліють відпочивати королева Голландії Крістіна, англійська королева Єлизавета II, колишній іспанський король Умберто II.

Звичайно ж, ціни тут захмарні, зате на сайті http://statusm.estate/ ви знайдете досить вигідні пропозиці аренди і продажу нерухомості Чорногорії.



На острові перше поселення виникло в XV столітті, а вже в XIX столітті його населення досягло чотирьох сотень осіб, було побудовано 3 церкви і 100 будинків. Початок і середина XX століття були ознаменовані численними війнами, люди переїжджали з острова і йшли на війну, в 1954 році місцеве населення становило лише 20 жителів.

Людей переселили на материк, а сам острів був перетворений на курорт. На сьогоднішній день всі споруди на острові Святий Стефан зберегли відбиток середньовіччя, а всередині будівель створені розкішні апартаменти з усіма необхідними сучасній людині атрибутами. Зараз власниками острова є відомі художники Любарба і Милунович.



Навпроти острова знаходиться гора. Звідти відкривається незабутній вид на Святий Стефан. В останні роки на схилі з’явився селище, де розміщуються міні-готелі і вілли приватного володіння. До речі, назва Святий Стефан виникло в честь однойменного святого покровителя Чорногорії. Готельний комплекс, розташований на острові носить ту ж назву.

На Святому Стефані пляж покритий дрібною галькою рожевого кольору. Готель надає своїм відвідувачам можливість займатися дайвінгом, тенісом, орендувати яхту, вибрати собі маршрут зі списку різноманітних пізнавальних екскурсій. Досить часто гості острова відвідують середньовічний монастир Праскавіца, розташований неподалік від Святого Стефана. Взагалі, курорт має в своєму розпорядженні усіма необхідними факторами відпочинку найвищого світового стандарту, тут є пошта, банк, торговий центр, художня галерея, перукарні, кондитерська. На терасі готелю можна відмінно провести час в кафе-барі або ресторані, при бажанні можна продовжити нічний відпочинок в клубі, піано-барі або пивному барі.