Toyota представила в Парижі новий водневий автомобіль

Toyota в минулому році на спеціалізованій виставці в Токіо представила свої паливні елементи Fuel Cell Vehicle (FCV). А нещодавно стильний і незвичайний концепт Toyota FCV Plus здійснив європейський дебют на автосалоні, що зараз проходить в Парижі. Дане авто є баченням компанії майбутніх автомобілів на паливних елементах.

Концепція автомобіля заснована на його працездатності від екологічно чистого палива. Toyota розробила для транспортного засобу спеціальне паливо, основним складником якого є водень.

Крім цього, автомобіль здатний генерувати електрику з водню, який знаходиться не тільки всередині паливних елементів, але зовні транспортного засобу. Це і є ще однією цікавою особливістю новинки: якщо авто не використовується для їзди, то його можна використовувати в якості генератора для вироблення електроенергії для будинку, або десь на пікніку. Таким чином FCV Plus стає не тільки засобом пересування, а і джерелом енергії. А статус кількості енергії відображається на вітровому та задньому склі.

От би покататися на такому чудернацькому авто! А чи є у вас водійські права? Якщо нема, то не біда, достатньо тут https://autocourses.dp.ua записатися на курси в школу «Антарес», всі необхідні водійські навики за мінімальний термін вам гарантовані!



Toyota характеризує цей автомобіль майбутнього, як компактний седан з просторим салоном. Такі якості роблять FCV Plus ідеальним для міських поїздок. Габарити автомобіля складають 3,8х1,75х1,54 метрів, а колісна база – 3 метри. Сам дизайн FCV Plus дуже незвичайний і футуристичний. Однією з особливостей автомобіля є задні колеса, зроблені у вигляді модулів. Продуктивність автомобіля поліпшується завдяки невеликій масі і аеродинамічній конструкції.

Компактна батарея паливних елементів розташована між передніми колесами, а водневий паливний бак знаходиться позаду задніх сидінь. В дію FCV Plus наводиться за допомогою силової установки, що живиться від чотирьох коліс-електромоторів.

Про серійний випуск автомобіля Toyota FCL Plus виробники поки нічого не повідомляли. Але в той же час представники компанії Toyota пообіцяли, що в перспективі вони планують випустити не менш 30 тисяч подібних транспортних засобів. Про те, скільки буде коштувати водневий автомобіль, наразі не відомо.