Селективна парфумерія: 5 відмінностей підробки від оригіналу

Раніше придбати селективний аромат можна було тільки в спеціальних парфумерних бутиках, але зараз все змінилося: соцмережі, інтернет-майданчики, eBay, приватні аутлети. А чи завжди нам продають саме селективну парфумерію і як відрізнити оригінал від підробки?

Кожна поважаюча себе леді прагне мати у своєму арсеналі парфуми відомих дорогих брендів, але ціна їх, як правило, є досить захмарною. Втім є чудова альтернатива по цьому посиланню, а саме – доступна оригінальна наливна парфумерія від компанії Royal Parfums.

Відразу зауважимо: шахраї не будуть підробляти відомий лише у вузьких колах аромат. Найчастіше обман криється за найбільш стандартними об’ємами 50 і 100 мл іменитих брендів. Деякі ознаки підробки можна визначити вже при погляді на упаковку. Більш якісні імітації визначаються тільки при розкритті і в процесі використання.


Упаковка

Як ви знаєте, не всю селективну парфумерію упаковують в целофан. Однак якщо целофан все-таки присутній, то він повинен бути акуратно запечатаний і запаяний спеціальною печаткою. Така упаковка не їздить і не шелестить, не утворює складок і деформацій, а щільно прилягає до коробки. У оригінального примірника шов целофанової упаковки тонкий і акуратний, так як його запечатують за допомогою нагрівання.

Картонна коробка, в яку упакований парфум, повинна бути щільною. А всередині —білосніжною. Сіруватий колір картону всередині коробки — поганий знак. На фірмових коробках не буває наклейок, логотип друкують прямо на картоні. Всередині коробки з оригінальним парфумом є спеціальна «конструкція» з картону, яка закріплює флакон всередині коробки. Підробки часто економлять на цій деталі або на її якості. Для тест-драйву можна злегка потрясти коробку в руках. Оригінальний флакон всередині не повинен «бовтатися» і гриміти.


Написи і назви

Про зовсім очевидне: уважно прочитати назву, перевірити наявність зайвих букв і т. д. Відомий факт, яким люблять прикриватися парфумерні шахраї: якщо назва відрізняється хоча б однією буквою від оригіналу, то це не підробка, а просто інший аромат. Крім «гри слів» в назві не повинно бути нечітких написів, навіть найдрібніші написи повинні читатися.

На обгортці повинна бути написана країна-виробник: Made in France, Made in Italy, — і ніяких вам Paris — London — Milan. Селективні бренди випускаються в конкретній країні, а не масовим виробництвом. Незайвим буде і перевірити штрих-код, чи збігається зазначена на коробці країна-виробник з номером.


Флакон

Оригінальний флакон виконаний з якісного скла без нерівностей, патьоків або бульбашок на склі (якщо, звичайно, бульбашки не є частиною дизайну). Написи на флаконі не «скачуть», чіткі і рівні, без розмитості. Якщо на флаконі є наклейка з назвою, то вона апріорі наклеєна акуратно і рівно посередині. У оригіналу кришка щільно прилягає до горлечка флакона, а трубочка пульверизатора акуратна і доходить до дна. У фальшивого флакона трубочка, як правило, груба, товста і часто лягає на денце через дуже велику довжину.


Ціна

Безумовно, ціна в інтернет-магазинах нижче, ніж у роздрібних мережах. Але селективна парфумерія не може коштувати 200-300 грн, так як вона виготовлена з дорогої сировини. Заманливо низька ціна — вірна ознака підробки.


Аромат

Парфумерна композиція і її стійкість є найголовнішими показниками оригінальності продукту. Однак селективна парфумерія має примхливий характер: звучання аромату може змінюватися в залежності від стану здоров’я, погоди, температури тіла і навіть вашого душевного стану. Тому ми радимо спробувати аромат кілька разів. Якщо він переніс тривалу тряску, то можливо, йому знадобиться час, щоб відстоятися і «прийти в себе». Вас обов’язково повинно насторожити відсутність у аромату звичної триступеневої пірамідки розкриття.

Найбільш часто подроблюються селективи: Tom Ford, Montale і Escentric Molecules.