У Китаї сконструювали робота, який уміє грати у бадмінтон

Фахівці в області робототехніки періодично "розважаються" тим, що час від часу створюють роботів, здатних грати в якісь спортивні ігри. І варто зазначити, що за рахунок високої точності їх рухів, швидкісної обробки даних і великої кількості ступенів свободи ці еханізми здатні виграти навіть у висококваліфікованих спортсменів.

Ще одним підтвердженням цього твердження став робот, створений дослідниками з китайського університету Електронних наук і технологій (University of Electronic Science and Technology). Цей робот, озброєний двома ракетками для бадмінтону, здатний відбити практично любий удар суперника та виграти навіть у досить досвідченого спортсмена.

Робот відстежує все, що відбувається на майданчику за допомогою двох камер з високою роздільною здатністю, які дозволяють йому створити стереоскопічне зображення. Дані від цих камер передаються за допомогою бездротових технологій на зовнішній керуючий комп’ютер, що має досить високу обчислювальну потужність. Ця потужність використовується для визначення траєкторії польоту волана і обчислення місця нанесення удару у відповідь.



По майданчику робот пересувається за допомогою коліс, здатних обертатися в будь-якому напрямку, а додаткові сервоприводи, пов’язані з ракетками, забезпечують йому додаткові ступені свободи і більшу гнучкість при здійсненні ударів.

Вельми сумнівно, що цьому роботові дозволять конкурувати з реальними спортсменами на полі професійного спорту. Для цього є безліч причин, головною з яких є наявність у робота двох ракеток, встановлених під різними кутами для того, щоб дати роботу можливість відбиття різних видів ударів.

Однак, судячи з кадрів наведеного нижче відеоролика, робот є досить швидким і спритним для того, щоб завдати поразки навіть талановитому гравцеві. І якщо роботу не вдасться “задавити” гравця майстерністю, він зможе його повністю виснажити, безпомилково повертаючи волан на бік суперника протягом багатьох годин поспіль. Адже робот, на відміну від людини, не втомлюється фізично і не допускає через це помилки.

А якщо ви є палким шанувальником гри бадмінтон, на сайті badminton.tt-cup.com ви можете переглянути в режимі онлайн прямі трансляції престижних світових турнірів, а також ознайомитись з найсвіжішими і найважливішими новинами цього спорту.