Дарвін - місто п’яних папуг

Дарвін — звичайне невелике місто в Австралії з населенням менше ста тисяч чоловік, славиться своєю сучасною модерновою архітектурою, і є столицею федерального регіону Північна територія. Але наприкінці весни у цьому зовсім звичайному місті відбуваються досить дивні речі. Справа в тому, що щороку у період з травня по червень тут відбувається дивне падіння птахів з неба!

Сотні лорієвих папуг у цей час падають з дерев і ведуть себе так, немов вони п’яні. Лорієві папуги — це маленькі, яскраво пофарбовані у всі кольори веселки папуги, а якщо ви захочете завести у себе дома цих красивих пташок, то, насамперед, будуть потрібні вольєри для папуг і інших птахів, які вигідно можна придбати на сайті all-birds.com.ua.

Так ось, навесні жителі Дарвіна підбирають лорі прямо на вулицях і несуть у ветеринарні клініки. В цей час у птахів стає затьмарений погляд, абсолютно відсутня координація, бідолашні папуги болісно реагують на світло і практично не встають. Створюється враження, що вони “напиваються”, втрачають контроль і падають на землю.

Наразі причини “пияцтва” папуг однозначно не з’ясовані. Ідей кілька. Ветеринари припускають, що порушення координації може бути симптомом отруєння, але це відбувається щовесни і поки незрозуміло, чим саме вони можуть отруїтися. Також була висунута версія, що причиною є вірус, проте це теж не доведено. І, нарешті, вчені припускають, що причиною такої неадекватності птахів може бути та обставина, що папуги “напиваються” своїми звичнними ласощами. Вони харчуються квітковим нектаром і пилком, і є версія, що в цих рослинах  можуть накопичуватися після дощів спиртовмісні інгредієнти, але і це лише одна з здогадів.



Місцеве населення вже звикло до подібних інцидентів, і щороку готовиться до нього. Без добрих австралійців, які піднімають пташок, і належного догляду ветеринарів, ці красиві папуги могли б і вмерти. Їх відновлюють солодкою кашею і свіжими фруктами, тим самим рятуючи бідолашних пернатих від важкого “похмілля”. За один період “пташиної п’янки” у ветеринарних лікарнях Дарвіна знаходиться близько двохсот папуг.

Варто зазначити, що від алкоголевмісних фруктів страждають не тільки папуги, але мавпи, і інші представники місцевої фауни, втім у них це не носить такого масового характеру.