Найефективнішим засобом від похмілля визнали газовану воду зі смаком лимона

Існує безліч рекомендацій з приводу того, як впоратися з похмільним синдромом. Однак китайські вчені нещодавно прийшли до висновку, що найкращим засобом від похмілля є газована вода зі смаком лимона або лайма.

Для любителів газованої води чудова новина! На сайті напитки.киев.уа ви можете замовити сифон, а також смачні сиропи від торгової марки SodaStream. Тепер не потрібно купувати в магазинах сумнівну продукцію, та й ще переплачувати за це. З SodaStream ви отримуєте улюблений напій лише за кілька секунд!

Авторами даного дослідження стали дослідники з Університету Сунь Ятсена в Гуанчжоу. Вони вивчали особливості метаболізму етанолу, протестувавши для цього цілий ряд напоїв. Метою цих тестів було визначення антипохмільного потенціалу кожного з них. Перелік напоїв, що володіють здатністю згладжувати симптоми похмілля, був обраний за підсумками проведеного опитування. Опинилася в цьому списку і газована вода з лимонним смаком, яка в ході експериментів і показала найкращі результати.

За словами дослідників, у складі цієї газованої води містяться особливі компоненти, які прискорюють реакцію організму на алкоголь. В результаті спиртне швидше засвоюється, розщеплюється і виводиться з організму, – цим і пояснюється «лікувальний» ефект цієї води.

Також автори дослідження повідомили, що причина поганого самопочуття на ранок після вечірки полягає у тривалому процесі засвоєння алкоголю організмом, а не вживанні самого спиртного. Саме через це часто виникає головний біль і нудота – одні з головних симптомів інтоксикації організму.

«Під час вживання спиртних напоїв печінка людини починає виробляти спеціальний фермент під назвою алкогольдегідрогеназа, який допомагає перетворювати етанол в ацетальдегід, знижуючи тим самим рівень вмісту алкоголю в крові. Одночасно відбувається взаємодія ацетальдегіду і альдегіддегідрогенази, в результаті якого утворюється ацетат. Сама по собі ця речовина є абсолютно нешкідливою, але взаємодія ацетальдегіду і ацетату провокує розвиток важкого похмільного синдрому», – пояснили автори дослідження.

Також вчені стверджують, що для полегшення симптомів алкогольної інтоксикації потрібно звести до мінімуму концентрацію ацетальдегіду в організмі. Допомогти в цьому може саме газована вода з лимонним смаком. Як з’ясувалося, напої на зразок «Sprite» для свого засвоєння вимагають від організму вироблення великої кількості таких ферментів, які під час своєї роботи знижують рівень ацетальдегіду. Саме тому лимонні газовані напої є найефективнішим засобом для боротьби з похміллям, стверджують вчені з Китаю.