Правильний вибір хутра, умови носіння і зберігання

Сьогодні красиві модні хутряні вироби стали набагато доступніші для жінок різного віку та різного соціального стану. Як правильно вибрати хутро, не помилитися у купівлі і не шкодувати про марно витрачені гроші, та про нездійснені мрії?

Робимо “правильний” вибір

Перевірити якість хутряної шкурки можна, якщо доступ до неї з боку підкладки відкритий, як правило, знизу, що і є ознакою фабричного виготовлення шуби. Якщо добралися до хутряної шкурки – перевіряйте, вона повинна бути еластичною, м’якою. Якщо в деяких місцях вона затверділа, значить, порушена технологія обробки шкірки, тут з’явиться тріщина, і розрив може бути значним.

Не повинно бути від хутряного виробу неприємного запаху, чим часто грішать недобросовісні виробники, економлячи на обробці, і запевняючи покупців, що все скоро вивітриться. Це зовсім не так. Хутро відмінно вбирає запахи і довго їх утримує.

Провівши рукою проти шерсті, треба уважно подивитися, щоб волоски шкурки не ламалися і не випадали. Підшерстя повинне бути рівним, пухнастим по всьому хутрі. Шви повинні бути мінімальними, і в місцях, обумовлених якісною технологією. Якщо шуба зшита з шматочків, то при доторканні рукою не повинно відчуватися різких перепадів в області швів. І зовсім неприпустимо, щоб на руці залишався жирний слід, у цьому випадку треба тікати від такої шуби подалі! Вона оброблена хімічними засобами для додання блиску.


Правильно носимо і зберігаємо

В сучасних умовах міста у хутра є головні вороги – волога і протиожеледний реагент. Після протиожеледної хімії на виробі з”являється опік, хутро шкурки доводиться реставрувати і перекроювати, викидаючи зіпсовані фрагменти. Не потрібно намагатися мити пошкоджені ділянки водою, це тільки збільшить площу ураження. Як правило, плямам дають висохнути, зчищають щіткою і потім вже оцінюють масштаб ураження. Якщо шуба потрапила під вплив води, краще забігти в найближчий будинок і струснути її, щоб вона не дісталася до хутряної шкурки. А вже вдома гарненько струснути і повісити на плічики, щоб уникнути можливої деформації.

Сушити шубу краще всього при кімнатній температурі, подалі від джерел тепла, в подальшому розчесуючи хутро металевим гребінцем. Каракуль розчісувати не можна. Дуже небезпечний для хутра шуби підігрів сидінь, це треба обов’язково враховувати, підбираючи виріб для їзди в автомобілі.

Не додасть виробу схоронності застосування парфуму. Структура волоса шкурки під впливом спирту руйнується, тому користуватися парфумами можна тільки до того, як шуба надіта.

Створити оптимальні умови зберігання дорогого виробу вдома можна, якщо повісити його на широкі плечики, забезпечити вільний приплив повітря, щоб не було контакту з іншим одягом. Краще всього зберігати шубу в чохлі. Для захисту від молі добре класти навколо хутра висушені лаванду, листя герані, апельсинові кірки.

Температура навколишнього середовища вище 25° погано позначиться на стані хутра, тому приміщення для зберігання краще вибирати більш прохолодніше.

Сезон мега-знижок розпочато! Тільки зараз тут можна зекономити до 50% при купівлі камізельок з лисиці, і інших чудових хутряних виробів.Магазин «МегаМех» - доступна хутряна розкіш для істинної леді!