Велосипедисти на вулицях Нью-Йорка: стильний фотоцикл Сема Полсера

"Якщо у вас поганий настрій, коли все здається рутинним і похмурим, коли робота не приносить задоволення, просто сядьте на велосипед і прокатайтесь по місту", - таку пораду залишив нам відомий англійський письменник Артур Конан Дойль. І дійсно, велосипедисти – щасливі, задоволені життям люди. У цьому переконався фотограф Сем Полсер (Sam Polcer), попрацювавши над створенням фотоциклу «Preferred Mode».

Сем Полсер зібрав цілу колекцію світлин, на яких зобразив жителів Нью-Йорка - завзятих велосипедистів. Цей американський мегаполіс славиться тим, що на вулицях, крім автомобілістів, можна зустріти безліч любителів двоколісного транспорту. Мабуть, за кількістю байків «переплюнути» «Велике яблуко» може лише Амстердам.

Велосипеди люблять і на Україні. А у спеціалізованому веломагазині https://cycles.com.ua є великий асортимент чудових дорослих і дитячих моделей, а також запчастин і аксесуарів по найкращій ціні.



У Нью-Йорку на велосипедах їздять всі, незалежно від віку і соціального статусу. На фотографіях можна побачити хлопців і дівчат, солідних офісних працівників і батьків з дітьми. Фотороботи Сема Полсера нещодавно вийшли окремим виданням «New York Bike Style» («Нью-йоркський байк-стиль»).

Автор розповідає, що буквально закохався в стиль життя велосипедистів, побувавши в Нью-Йорку. «Двоколісний друг» значно полегшує життя городянам і розширює їх можливості: побувати найвіддаленіших місцях, швидше долати відстані, частіше бачитися з родичами і знайомитися з класними людьми – все це стає набагато легше і приємніше!



Велосипед дає можливість не штовхатися в метро, не стояти в пробках в таксі і не чекати автобуси на зупинці. Крім того, нагадаємо, що велосипед – ще й невід’ємна частина здорового способу життя.




До речі відомий американський актор Робін Уільямс був теж палким шанувальником їзди на велосипеді, зокрема, тренувався з Ленсом Армстронгом, брав участь в «Тур де Франс» і володів великою колекцією велосипедів. Нещодавно стало відомо, що частину цієї колекції була продана на аукціоні.

Діти актора передали на продаж майже 90 примірників, які пішли з молотка в сумі більш ніж за 600 тисяч доларів.

У торгах за період з 13 по 25 жовтня взяли участь покупці з 25 країн. Найдорожчим лотом став велосипед, виконаний на замовлення персонально для актора і розписаний художником Futura2000 — примірник пішов з молотка більш ніж за 40 тисяч доларів.

Організатори повідомили, що всі зібрані гроші будуть перераховані у фонд підтримки атлетів з обмеженими можливостями.