Мовні курси за кордоном: особливості і переваги

Курси іноземної мови — ключ від дверей у майбутнє вашої дитини. Отримані знання, підкріплені сертифікатом про завершення мовної школи, допоможуть у майбутньому вступити до елітного університету або влаштуватися на престижну посаду чи не у будь-якому куточку земної кулі.

Зараз існує безліч курсів іноземної мови, але про якісь яскраво виражені типи говорити не доводиться. Не існує стандартизованих вимог, через що курси найчастіше прив’язуються до шкільних програм, дублюють їх, даючи непоганий для батьків результат у вигляді підвищення успішності. Втім, такі курси не можна назвати ефективними — дитина слабо розвивається і не збагачує свою мову, а іноді і зовсім не говорить, в’язне в нескінченних вправах з граматики.

Навіть досвідчені лінгвісти, що роками вивчають мову й прагнуть до постійного вдосконалення свого рівня знань стверджують, що навчитися досконало володіти мовою виключно з книг не можливо. Інша справа - мати досвід мовної практики на батьківщині обраної мови. Ті знання, на придбання яких у нас можуть піти роки, там реально можна почерпнути за лічені тижні. Ось тут ви дізнаєтесь детальніше про закордонні мовні курси, а також за допомогою зручної форми пошуку на сайті освітнього агентства Study Advisor ви зможете знайти для себе найоптимальніший варіант, а зараз розберемося: у чому ж полягають головні переваги мовних курсів за кордоном?

Найголовніше – та швидкість, з якою Ви покращуєте свої пізнання в іноземній мові. Той обсяг знань, який Ви отримуєте за стандартний семестр мовних курсів в Україні, в Англії, наприклад, успішно можна засвоїти за 3 тижні. Серед інших переваг слід виділили наступні:

- комунікативний метод викладання, який дозволяє не тільки вивчити мову, але й вільно заговорити на ній;

- можливість швидко і якісно підготуватися до професійного тесту з мови і відразу ж здати іспит для вступу в закордонний вуз, роботи за кордоном або імміграції (IELTS, TOEFL, TestDAF тощо);

- повне занурення в мовне середовище, коли всі кругом говорять іноземною мовою;

- корисні інтернаціональні контакти;

- знання про конкретну країну та її культуру;

- можливість об’єднати інтенсивне навчання і повноцінний відпочинок, що особливо цінно для дітей.

- багато мовних курсів розраховані на людей спільних інтересів або однієї професії: наприклад, курси для бізнесменів, авіадиспетчерів, перекладачів або шанувальників тенісу з різних країн світу;

Ніяких вікових обмежень для вивчення мови за кордоном не існує: дехто відправляє вивчати мову і 5-річних малюків (природно, разом з батьками), і людей пенсійного віку. Зробимо застереження щодо дітей: як показує практика, оптимальний вік дитини для ефективного навчання на мовних курсах за кордоном – 12-16 років.