Профнастил – найкраще рішення для облицювальних і будівельних робіт

На сьогоднішній день існує велике різноманіття покрівельних матеріалів, пропонованих індивідуальному забудовнику. Тут вам і бітумні покриття, і черепиця, і шифер. Є пропозиції для любителів натуральних матеріалів – покрівля з очерету чи дерева. Втім зараз відзначається зростаючий попит на профнастил.

Листи профнастилу виготовляються з рулонної сталі з оцинкованим або кольоровим полімерним покриттям. Відразу зазначимо першу перевагу – можливість замовити індивідуальну довжину листа в діапазоні від одного до дванадцяти метрів ще перед етапом профілювання. Ширина рулону може бути як 1000 мм, так і 1250 мм, а товщина, також на розсуд замовника, від 0,5 мм до 0,8 мм.

Визначившись з геометричними параметрами, перейдемо до етапу профілювання. Тут головний показник - висота трапеції. В залежності від ваших уподобань, на сучасному обладнанні в заводських умовах можна отримати профнастил з висотою трапеції від 10 мм до 74 мм.


Якісні характеристики профнастилу

Ґрунтуючись на тому, що профнастил виготовляється з металевого листа, можна бути впевненим у його високій стійкості до механічних пошкоджень. Град йому не страшний. Так як сталева основа листа має оцинковане або кольорове полімерне покриття, зазначимо підвищену корозійну стійкість, опірність агресивному зовнішньому середовищу і ультрафіолетовому випромінюванню.

Останнім часом стало модно робити акцент на екологічній чистоті матеріалу. Так ось - профнастил хімічно інертний матеріал і в процесі строку служби ніяких шкідливих речовин у навколишнє середовище не виділяє. Даний покрівельний матеріал можна експлуатувати при будь-якій температурі навколишнього середовища. А ще профнастил не підтримує горіння, що дуже важливо з точки зору пожежної безпеки.


Монтажні роботи

Процес монтажу, навіть при початкових навичок у роботі, проходить легко, головне грамотно провести підготовчі роботи, правильно і точно встановити крокви. Але краще скористатися послугами професійних покрівельників. Для кріплення листів необхідно використовувати спеціальні метизи з пластиковою “шапкою” і гумовою прокладкою. Під час роботи не можна бруднити листи і пошкоджувати захисне полімерне покриття.

Даний покрівельний матеріал зручний ще й тим, що під нього легко підібрати водостічну систему, зазвичай вона пропонується з того ж матеріалу що і профнастил.

Профільний лист знайшов найширше застосування на дахах будь-якої складності та конфігурації, виняток становлять купола і круглі дахи малого радіусу.
Широка колірна гамма дозволяє використовувати профнастил в будь-яких сміливих дизайнерських експериментах.

Мабуть, єдиним мінусом профнастилу вважається його підвищена гучність, але цей нюанс легко усувається застосуванням листової мінеральної вати як шумопоглинального і додаткового теплоізоляційного матеріалу.

По швидкості монтажу профільований лист впевнено лідирує серед інших видів покрівельних матеріалів, підтвердженням цьому служить той факт, що тільки профнастил використовується при монтажі популярних зараз швидкомонтованих будівель.

На сьогоднішній день краща ціна на профнастил зафіксована на сайті www.профнастил.biz.ua. Окрім того саме тут ви знайдете найширше різноманіття типів, колірних гамм і фактур  цього матеріалу.