Мрії про гладку шкіру: прості секрети правильної епіляції

Щетина, як відомо, прикрашає тільки чоловіків. У справжніх же богинь шкіра повинна бути гладкою, тому індустрія краси постійно працює над досконаленням технологій, покликаних допомогти усунути волосся в недозволених місцях.

Гарна гладка шкіра – мрія більшості жінок. Втім не кожна жінка має можливість регулярно відвідувати косметологічні кабінети, а тому береться за справу власноруч, зокрема використовуючи різноманітні епілятори і бритви.

Однак не всі способи епіляції в домашніх гарантують подібний ефект. Розглянемо кілька простих секретів правильної епіляції поза салоном, які допоможуть вам поліпшити стан своєї шкіри, забути про небажану рослинність надовго, уникнути роздратування і врослих волосків.


Підготуйте довжину

При використанні бритви довжина волоска – неважлива. Однак якщо ви взяли в руки епілятор, треба знати, що довжина волоска повинна бути не менше 5 міліметрів. Для цього треба залишити волосся як мінімум на 1-2 дні в повному спокої (не голити). Інакше електроприлад ніяк не зможе захопити дуже короткий стрижень волосини і видалити волосся цілком з коренем. У підсумку епіляція буде неякісною.


Розпарте тіло

Не рекомендується робити епіляцію на «суху» шкіру. Перед епіляцією потрібно обов’язково її розпарити. Для цього рекомендується прийняти гарячу ванну або душ. Справа в тому, що під час розпарювання шкіри пори розширюються – в цьому випадку пінцет приладу зможе легко витягнути волосок з цибулини. Це також допоможе зробити процедуру менш болючою.


Почніть з мінімуму

Якщо ваш пристрій має різний швидкісний режим, то на перший час краще починати процедуру з мінімальної швидкості, так як на “повних оборотах” пінцети приладу захоплюють і висмикують лише тонкі волоски. Більш грубе і товсте волосся вимагає повільних рухів.


Проти росту волосся

Це правило - очевидно, але чомусь не всі його дотримуються. Тримати епілятор потрібно проти росту волосся – як би боляче це не було. Водити приладом по напряму росту волосся – безглуздо, пінцети просто не зможуть захопити волоски. Тримайте прилад проти росту волосся під невеликим нахилом. Щоб бути уважним і не пропустити малозамітні волоски, робіть процедуру під яскравим світлом.


Водити легко

Не треба натискати на прилад, вдавлюючи його в шкіру. Від цього він не буде працювати швидше. Епілятор потрібно водити плавно, інакше ви пошкодите шкіру і спровокуєте появу подряпин і роздратування.


Больовий поріг 

Багато відмовляються від епіляції на ногах, посилаючись на біль. Але шкіра на ногах звикає до больових відчуттів протягом 5-10 хвилин. Потім поступово ви звикнете, і робити епіляцію на ногах буде легше і безболісніше з кожною процедурою. Пам’ятайте, що найчутливіші ділянки шкіри на ногах – це щиколотки і місце під колінами. Всі інші місця дуже легко звикають до болю – головне перетерпіти перші кілька хвилин.