Samsung запатентував гнучкий смартфон, що складається навпіл

Про те, що Samsung планує випуск смартфона, здатного до деформації, повідомлялося вже не один раз. Тепер у розпорядженні мережевих джерел з'явилася патентна документація південнокорейського гіганта, що дозволяє отримати уявлення про те, як може виглядати цей оригінальний мобільний девайс.

Отож, нещодавно Samsung запатентувала смартфон, який можна буде складати навпіл за рахунок гнучкої секції в центрі, повідомляє видання The Verge. Відповідну патентну заявку задовольнило корейське відомство інтелектуальної власності (KIPO). Представники компанії запевнили, що серійний випуск пристрою заплановано на середину 2017 року, тому ймовірно вже через рік купити смартфон можна буде в інтернет-магазинах.

З патенту випливає, що мова йде про тонкий мобільний пристрій з дисплеєм, що гнеться і навіть згинається навпіл. У складеному стані телефон дуже нагадує класичну “розкладачку” з 1990-х або ноутбук Surface Book.

Відповідно до опису, гаджет може складатися і розкладатися напівавтоматично. Також інженери Samsung згадують про наявність допоміжного екрану, який включається сам, коли користувач “розгортає” гаджет.



Зазначимо, що Samsung вже давно намагається налагодити випуск гнучких смартфонів. Ще в 2013 році на виставці CES компанія пообіцяла, що гаджети з гнучкими екранами з’являться в 2014 році, а зі складними - в 2015 році. Влітку цього року в Мережу потрапила інформація, що компанія готується до релізу двох смартфонів з гнучкими екранами, які можна буде згинати навпіл. Одна з моделей, за чутками, буде оснащена 5-дюймовою OLED-панеллю, яка, розкладаючись, перетворюється в 8-дюймовий планшет.

Окрім Samsung у цьому напрямку працюють і інші компанії. Так, днями стало відомо, що Бюро товарів і патентних знаків США видало новий патент Apple, в якому описується смартфон зі складним дисплеєм і корпусом.



Така конструктивна задумка застосовується для більш зручного зберігання великих смартфонів. Не можна виключати, що в майбутньому Apple випустить iPhone з 7-дюймовим дисплеєм, який можна буде скласти одним рухом руки і він перетвориться в дуже компактний і портативний пристрій. Тільки в такому iPhone виникне необхідність, користувач зможе дістати його і розкласти, після чого приступити до виконання завдання на великому комфортному екрані.

У додатках до патенту йдеться про те, що дисплей може складатися як всередину, так і назовні. Реалізувати свій задум Apple, найімовірніше, зможе тільки ближче до 2020 року.

Источник: сравнение цен ava.ua