Кольори в дизайні інтер’єрів, що будуть актуальні в 2017 році

Залишився буквально місяць до настання Нового року, і зараз увага більшості дизайнерів інтер'єру - як професіоналів, так і любителів - прикута до того, які нові тренди в оформленні домашнього інтер'єру принесе з собою прийдешній рік Півня. Вашій увазі короткий огляд відтінків і колірних поєднань, які будуть актуальні в дизайні інтер'єрів в 2017 році.

Якщо ви бажаєте професійно займатися дизайном і декоруванням житлових інтер’єрів, тут http://styleschool.ru/living-interior-design-and-decoration раджу записатися на навчання до “Вищої Школи Стилістики”.

Стильний сірий

Довгі роки традиційним базовим кольором домашнього інтер’єру вважався бежевий - саме тому у багатьох власників житла цей колір вже викликає зовсім не теплі почуття, а певне роздратування і нудьгу. У 2017 році в якості базового інтер’єрного тону стане сірий колір. Особливо популярним буде використання сірого кольору для оформлення поверхні стін.

Сірий колір володіє безліччю відтінків, від перлинно-сірого і платинового до маренго і графіту. Вибираючи конкретний відтінок сірого фарбування або обклеювання шпалерами стін вашої кімнати, обов’язково враховуйте її розміри і освітленість. Просторі кімнати з великими вікнами цілком можуть мати насичений сірий відтінок стін, а ось для мініатюрних приміщень з одним невеликим вікном краще обмежитися найсвітлішими варіантами сірого кольору.

Якщо вам хочеться зробити колір стін більш теплим, можна додавати в базовий сірий тон трохи жовтого або коричневого кольору (хакі), а сірий колір з додаванням синього дасть вам відчуття глибини і заспокоєння.


Енергійний жовтий



Одним з найбільш актуальних кольорів наступного року обіцяє стати яскравий і динамічний жовтий колір. Він відображає оптимістичний підхід до життя і особливо показаний для інтер’єру будинку або квартири в північних регіонах, з їх дефіцитом сонячного світла і тепла.

Жовтий колір може бути акцентним, або базовим, все залежить від ваших особистих колірних вподобань. Наприклад, в жовтий колір можна пофарбувати одну зі стін кімнати, або вибрати кілька жовтих аксесуарів - до речі, вони будуть чудово поєднуватися з сірим кольором стін або великих меблів, створюючи гармонійний баланс життєрадісності і затишку.


Тепла охра



Для цінителів домашнього тепла і людей, які звикли багато часу проводити вдома 2017 рік пропонує внести в палітру інтер’єру теплі відтінки охри. Вона допоможе створити додатковий затишок і при цьому не завадить концентруватися на роботі, якщо ви, наприклад, фрілансер.

Насичена охра - якийсь великий аксесуар або навіть частина настінного покриття - буде дуже виграшно виглядати в композиції з білими і світло-сірими базовими поверхнями, а також з натуральною деревиною і цегельною кладкою (справжньою або імітацією).


Смарагдова зелень



Глибокий смарагдовий колір і насичені кольори зелені створюють у нас відчуття умиротворення і близькості до природи. Невеликі горщики з кімнатними рослинами і пряними травами добре впишуться практично в будь-яку стилістику інтер’єру, а якщо ви є справжнім шанувальником смарагдового, можна оформити в такому кольорі, наприклад, одну або кілька стін у спальні.

Такий інтер’єр допоможе зняти напругу після складного робочого дня, розслабитися і неспішно подумати про свої життєві цілі і довгострокові плани, або просто провести дозвілля з улюбленою книгою або за переглядом приємного фільму.


Сіро-синій джинс



Нарешті, один з головних хітів наступаючого року - джинсовий колір Grey Denim і близькі до нього сині джинсові відтінки - від світло-сірого і світло-синього до темних і глибоких тонів. Такі відтінки можуть бути однаково продуктивні і в спальні, і у вітальні і навіть в дитячій, особливо якщо йдеться про дитину молодшого шкільного або підліткового віку.