Українець зібрав $1 млн. на розробку власного планшета

Компанія Eve Tech з Фінляндії представила планшет Eve V. Кошти на його випуск стартап збирає на краудфандинговому майданчику Indiegogo, причому планшет обіцяє бути дуже цікавим, адже він привернув увагу таких гігантів, як Intel і Microsoft. До речі, засновником і керуючим цієї компанії є 22-річний уродженець України Костянтин Карачевцев.

Якщо вам потрібна якісна і недорога захисна плівка на екран планшета, ноутбука, чи смартфона, а також інші аксесуари для мобільних гаджетів, раджу завітати до інтернет-магазину “Mobicity”.

Eve Tech вдалося залучити суму, необхідну на виробництво планшета всього за чотири хвилини після запуску кампанії. Компанія планувала зібрати як мінімум сімдесят п’ять тисяч доларів, проте вже через добу фінансування проекту перевалило за вісімсот тисяч, а за тиждень ця цифра перетнула позначку $1 млн.

Через чотири години «інвестори» проекту викупили всю першу партію Eve V з п’ятисот планшетів. У розробці цього продукту брали участь звичайні користувачі (на добровільних засадах), а також компанії Intel, Microsoft і фінські інвестиційні фонди.

Eve Tech збирається випустити кілька модифікацій Eve V вартістю від 708 до 1399 доларів США. Топова версія планшета отримала екран діагоналлю 12,3 дюйма з дозволом 2736 × 1824 пікселя і захищений склом Gorilla, процесор Intel Core i7-7Y75, 16 гігабайт оперативної пам’яті, 512-гігабайтний твердотільний накопичувач і акумулятор на дванадцять годин автономної роботи. Корпус планшета виконаний з металу.

На сайті Eve Tech наводиться порівняння цього планшета пристроями конкурентів (Microsoft Surface Pro 4, Asus Transformer 3 Pro, MacBook, Dell XPS 13), само собою, не в їх користь. Безсумнівна перевага Eve V — наявність більш сучасного процесора Intel Core сьомого покоління, чотирьох динаміків, підсилювача для навушників, а також безлічі роз’ємів USB 3.0 (USB 3.1 Gen 1) і Thunderbolt 3/USB-C.

У комплектацію Eve V буде входити повнорозмірна фізична клавіатура з тачпадом, а за додаткові тридцять доларів можна буде придбати активний стилус. Планшет працює на базі Windows 10 Home з можливістю апгрейда до Windows 10 Pro за п’ятдесят доларів.

Перші поставки Eve V почнуться навесні 2017 року. Для того, щоб записатися у другу хвилю поставок, необхідно внести часткову передоплату у розмірі, який залежить від обраної модифікації пристрою.