Компанія Case IH представила автономний трактор майбутнього

На цьогорічній сільськогосподарській виставці Farm Progress відомий американський виробник спецтехніки Case IH представив концептуальну машину – автономний трактор, який дозволяє уявити майбутнє землеробства. Треба зазначити, ця машина без кабіни виглядає як футуристична техніка одного з фільмів Зака Снайдера.

Мотоблок - найоптимальніший варіант техніки для обробітку невеликих сільськогосподарських угідь. А щоб зробити правильний вибір серед великої кількості пропозицій подібних засобів, спеціалісти рекомендують дизельный мотоблок з електростартером, ознайомитись з детальними характеристиками цієї техніки, її перевагами, а також придбати по найкращій в Україні вартості можна на сайті motousadba.com.

Взагалі на цій виставці були представлено дві моделі Case IH. Перша оснащена додатковою електронікою New Holland T8, і вона може працювати в двох режимах: управлятися оператором і автономно.

Друга модель розроблена на базі тракторів серії Magnum. Більше всього в цій моделі вражає відсутність кабіни, платформа водія була замінена криволінійними панелями.

Партнером Case IH по розробці концепції стала американська компанія зі штату Юта ASI (Autonomous Solutions Incorporated). Обидві автономні моделі такторів використовують ряд технологій: радіолокаційну систему, лідар (лазерний локатор ІЧ-діапазону), відеокамери, що дозволяють фіксувати нерухомі та рухомі перешкоди. У разі втрати сигналу GPS активується функція автоматичної зупинки трактора.



“Одне з найскладніших завдань, з якими стикаються наші клієнти в будь-якій точці земної кулі, — це пошук кваліфікованих робітників у пік сільськогосподарського сезону, — каже Андреас Клозер (Andreas Klauser), директор з розвитку торгової марки Case IH. - Завдяки функціям автопілота і засобів дистанційної обробки і передачі інформації, наш новий концепт наочно демонструє сучасні можливості віддаленого контролю і управління сільськогосподарською технікою. Завдяки цій розробці наші клієнти зможуть значно підвищити ефективність підготовки ґрунту, садіння, обприскування та збирання врожаю”.

У даний момент новий концепт ще знаходиться в стадії розробки і в нього, напевно, з’являться конкуренти. Компанія John Deere вже випустила в продаж свою систему автоматичного проходження разворотної смуги — iTec Pro, а компанія Fendt вже представила нову розробку функції самоуправління трактора.