В Індії налагодили випуск їстівних пакетів

В цілях боротьби з забрудненням пластмасовими відходами в Індії нещодавно винайшли і налагодили серійний випуск повністю біорозкладаних, навіть більше того - їстівних пакетів! Засновник компанії, 25-річний Ашвей Хедж, працював над своїм винаходом 4 роки, повідомляє видання Mirror.

Швидко, якісно і недорого поліетиленові пакети з індивідуальним логотипом замовляйте тут http://an-studio.kiev.ua/pbag/. Також в компанії АН-СТУДИО ви можете замовити дрібну поліграфію, печатки і штампи, візитки, сувенірну продукцію.

А все почалося з того, що в деяких індійських містах було введено заборону на використання звичайних поліетиленових пакетів, що для багатьох індійців стало величезною проблемою.

У підсумку індієць винайшов таку оптимальну комбінацію крохмалю і рослинних олій, яка після обробки дає матеріал, який виглядає і веде себе як пластик і поліетилен, але є абсолютно біологічно чистим.



Взагалі до складу біопластику входить 12 інгредієнтів, серед яких - картопля, маніок, кукурудза, натуральний крохмаль, рослинна олія, банани, і квіткові масла. Виробничий процес, природно, тримається в найсуворішому секреті, але молодий заповзятий підприємець повідомив, що сировину спочатку перетворюють в рідку форму, а потім вона проходить шість стадій обробки.

На сьогоднішній день вартість одного біопакета EnviGreen приблизно на 35% вище, ніж вартість пластикового аналога, але користь від використання незрівнянно вища витрат.

Пакети EnviGreen розкладаються природним чином менше ніж за 180 днів, у теплій воді через кілька годин, а в окропі – за 15 секунд.

Компанія Ашвея Хеджа в Бангалорі вже побудувала свій завод, де виробляється близько 1000 тонн екологічно чистих мішків в місяць.

Для виробництва пакетів використовується також і харчові барвники. Тобто вони їстівні. Це не означає, що люди можуть ними харчуватися, кажуть винахідники, але от якщо пакет з”їсть тварина, що часто трапляється, їй нічого не загрожує.

До речі, за словами державного міністра Індії з питань навколишнього середовища, лісів і зміни клімату, більше 15 тисяч тонн пластикових відходів утворюється в Індії кожен день, і тільки 9000 з яких збираються і переробляються. Так що на винахід EnviGreen уряд покладає величезні надії.

Крім охорони навколишнього середовища, Ашвей Хедж також планує надавати допомогу місцевим фермерам, які виробляють сировину для його суперпакетів.