Galassia Flowers: коли квіти немов коштовності

Живі квіти прикрашають наше життя і роблять його яскравішим. А фахівці австралійської компанії Bioconst працюють над тим, щоб зробити яскравішими і красивішими самі квіти – наприклад, з допомогою флуоресценції. Інакше кажучи, добитися світіння квіткових бутонів після обробки їх спеціальним складом, або після застосування інших технологічних рішень.

Препарат у формі спрею Galassia Flowers виготовляється на основі природних компонентів – світних частинок, створених за зразком елементів морських рослин і тварин. Так, яскраво-зелений колір світіння забезпечує флуоресцентний білок GFP, спочатку витягнутий з морських медуз виду Aequorea victoria. Для інших відтінків застосовуються інші основи.

Головним же завданням, яке поставили перед собою австралійські вчені, є створення нових сортів рослин – нешкідливих для контакту з людиною, генетично модифікованих квітів, які будуть світитися самі, вражаючи оточуючих вишуканою красою і блиском.

В контексті даної розробки варто згадати популярні на сьогоднішній день серед фітодизайнерів стабілізовані квіти типу цих чудових бутонів троянд, які завдяки унікальній технології заміщення природніх рідин на гліцерин надовго зберігають натуральну красу і свіжість.



Запропонована екзотична технологія має максимально широке коло застосування. Це ексклюзивні весільні букети, які приведуть у захват і зачарують оточуючих. На думку розробників, квіти Galassia Flowers зможуть навіть замінити коштовності – намисто з мерехтливих бутонів, браслет зі світловою квіткою або виблискуюча в темряві брошка з червоної троянди.

Спеціальний спрей Galassia Flowers, після обробки яким квіти починають світитися і сяяти, як коштовності, вже запущений у продаж. Його формула не токсична, а дія триває кілька місяців (цілком можна обробляти букети з сухих або штучних квітів). Якщо ж склад потрапить на одяг або на шкіру, його можна легко змити теплою водою з милом.



Однак спрей для люмінесценції квітів Galassia Flowers є лише першим етапом у планах австралійських вчених. Далі вони обіцяють вивести сорти квітів, у яких ген світіння буде закладений “з народження”, і тоді в променях люмінесцентних джерел освітлення вони будуть світитися без додаткової обробки.

Кінцевим етапом, який розробляють вчені, є створення домашніх і садових клумб-квітників. Такими стануть світлові рослини, які будуть підсвічуватися автоматично – спеціальними вбудованими лампами. Мерехтливі у темряві, злегка підсвічені троянди, пишні пальми або квітучі взимку азалії здатні привнести незвичайний затишок і освіжити дизайн, чи не так? А ще люмінесцентні квіти могли б стати дивовижним подарунком на прийдешні новорічні свята, та День закоханих.