Цікаві маркетингові фішки, завдяки яким добилися успіху деякі відомі компанії

Іноді навіть найбільш продумані рекламні акції з мільйонними бюджетами провалюються через якісь сущі дрібниці. Але нерідко трапляється, що дуже дивні і навіть божевільні маркетингові ходи приносять чималий прибуток.

Мабуть, усі знамениті сьогодні бренди починали з дрібниць. Наприклад, такі відомі корпорації, як Ikea, Pepsico, Coca-Cola спочатку створювалися в якості невеликого сімейного бізнесу. Але з часом грамотно вибудуваний маркетинг дозволив їм вибитися в лідери ринку. Взагалі, маркетинг - це справжня наука, до освоєння якої потрібно підходити дуже серйозно, у звязку з цим хочеться порадити курси маркетинга Київ, професійні викладачі яких навчать добитися успіху у вашому бізнесі.

Отже, які маркетингові фішки і ходи використовували відомі компанії на шляху до свого успіху?

Pepsi в СРСР вперше “прорекламував” Н.Хрущов у далекому 1959 році на Американській національній виставці, що проходила в Москві. Віце-президент США Річард Ніксон запропонував першому секретареві ЦК КПРС напій на пробу. Фото Хрущова зі стаканчиком Pepsi миттєво розлетілося по сторінках газет і рекламних журналів. Такий ось вийшов маркетинговий хід.

Протягом довгого часу компанія Tefal вважала своєю головною конкурентною перевагою те, що тефлонове покриття на сковороді не вимагає витрачання олії. Однак з’ясувалося, що основним стимулом до покупки для споживачів є зовсім не ця властивість, а те, що сковорода з таким покриттям легко миється, так як їжа не пригорає. В результаті компанія змінила зміст рекламної кампанії, що значно підвищило її ефективність. Виходить, цікаві маркетингові фішки легко почерпнути, дослідивши потреби покупців.

Цікавий маркетинговий хід в рекламі для збільшення продажів придумала компанія Alka-Zeltzer. У 60-х роках минулого століття в рекламі стали кидати не одну, а дві таблетки. В результаті продажі лікарського препарату збільшилися вдвічі. Хитрий рекламний хід розробило для Alka-Zeltzer рекламне агентство Tinker&Partners.

В кінці 19 століття в Лондоні популярністю користувалися такі алкогольні напої, як джин, бренді, ром. Продавати віскі було дуже складно. Томас Дюар, один із засновників бренду Dewar’s, вибрав несподіваний маркетинговий хід для залучення клієнтів. Він став наймати підставних покупців, які ходили по пабам і запитували віскі Dewar’s.

Природно у продажі напій був відсутній, і покупці йшли в засмучених почуттях. Через якийсь час в пабах з’являвся і сам Томас Дюар, пропонуючи укласти контракт на поставку свого напою. За 2 роки подорожей засновник компанії відвідав понад 26 країн, на нього стали працювати 32 агента, а також кілька експортних компаній. В результаті товарообіг зріс у 10 разів.