Як вибрати хорошого нотаріуса?

Багато з нас зіштовхувалися з випадками дарування, купівлі нерухомості, написання заповіту або необхідністю вступити в права спадкоємця. У такому разі громадяни знають, що без допомоги нотаріуса не обійтися, але тільки як зробити правильний вибір фахівця? Сподіватися на рекламні оголошення або скористатися досвідом своїх знайомих?

Якщо вам потрібна професійна консультація нотаріуса, або виникає потреба оперативно, згідно з чинним законодавством завірити важливий документ, звертайтесь тут http://www.notarius-zhurakovskaya.kiev.ua/ до київського нотаріуса Жураківської Л.В.

Насамперед, потрібно чітко знати, хто такий нотаріус і в чому полягає його компетентність, а потім підшукувати собі фахівця, орієнтуючись на отримані відомості.

Отже, нотаріус – це фахівець, наділений правами надавати нотаріальні послуги, а саме: підтвердити переклад документів, справжність підпису, копій, виписок. Підтвердження копій документів дуже зручне у багатьох випадках, ними можна користуватися, не боячись за збереження оригіналів. Адже дуже часто бувають випадки втрати потрібних документів в процесі оформлення якихось угод.

До фахівців, які займаються нотаріальною діяльністю, пред’являються жорсткі вимоги. Нотаріуси не мають права розголошувати інформацію, якою вони володіють на підставі документів. І тільки якщо є вимога суду, нотаріус може видати довідку по нотаріальним діям.

Нотаріуси є державні і приватні. Найчастіше черги до державного нотаріуса змушують людей звертатися в приватні контори, яких вони спочатку уникали. І марно. Послуги приватних фахівців так само якісні і компетентні, як і в державних, а от рішення питань може бути суттєво прискорено. Те ж саме нотаріальне завірення перекладу, копії документа можна зробити в максимально короткий термін, при тому, що послуги фахівців платні і у приватних конторах і державних. В оплату послуг державного нотаріуса входить державне мито та плата за надання послуг правового характеру. Приватні нотаріуси беруть плату за надання інформаційної послуги та за вчинення нотаріальних дій. Тому визначатися, який вам потрібен нотаріус, краще безпосередньо на місці.

Наприклад, вам треба завірити переклад важливих документів. Визначитися з вибором хорошого нотаріуса допоможе відвідування попередньо обраної контори з хорошою репутацією. Ознайомтеся там з наданими вам дипломами, сертифікатами, які допоможуть оцінити рівень професіоналізму спеціаліста. Зверніть увагу на штат співробітників, оснащеність приміщення, умови співпраці за безготівковим розрахунком. Такі дрібниці можуть створити загальну картину грамотного і відповідального підходу до роботи нотаріуса. Якщо всі зовнішні фактори вас влаштовують, проведіть попередню бесіду з потенційним вашим помічником. Іноді на професіоналізм фахівця впливають його особистісні риси характеру. Так як ця людина в майбутньому, можливо, буде в курсі усіх ваших справ, необхідно, щоб з ним були встановлені доброзичливі і довірливі стосунки. Тоді співпраця принесе відмінні результати при плідній роботі.