Брутальні люстри з велосипедних ланцюгів від Carolina Fontoura Alzaga

Одна художниця в Лос-Анджелесі створює дивовижні світильники виключно з неробочих велосипедних запчастин. Автор трансформує технічний мотлох у величезні оригінальні люстри та інші предмети освітлення.

Carolina Fontoura Alzaga – художниця, яка майструє з запчастин велосипеда дійсно шедевральні люстри і світильники. Найскладніші з них містять кілька сотень деталей. Наприклад, в останній її роботі близько 400 ланцюгів і безліч дисків і гвинтиків.



Цю люстру Alzaga назвала Connect-27. На якісно зібраному світильнику кожен ланцюг змонтовано вручну.

Carolina вже виготовила 60 люстр, ламп і бар. Як зазначалось, всі елементи взяті суто з викинутих велосипедів. Не знаю, чи кожному буде до вподоби такий оригінальний світильник, зате тут http://decorro.com.ua/134-sovremennye-lyustry ви зможете придбати дійсно чудові люстри на будь-який смак і гаманець.

Ось ще один примірник, який зараз гідно прикрашає годинниковий бутік F. P. Journe в Лос-Анджелесі.



Художниця народилася в Мехіко, але виросла в Денвері, де здобула освіту бакалавра живопису і цифрового мистецтва. Проживала в будинку ще з 12 іншими людьми, називаючи їх спільнотою, що взаємодіє і обмінюється ресурсами.

Якось художниця разом сусідами забрела в магазин велосипедів. Через кілька років, коли прийшов час здавати дисертацію, дівчина згадала той візит, і їй прийшла ідея створити люстру з велосипедних запчастин. Пізніше проект виграв престижний конкурс Best in Show.

Потім вона переїхала в Мехіко, де власник галереї замовив їй люстру для свого приміщення. Йому настільки сподобалася робота, що Alzaga було запропоновано провести персональну виставку.



Творча концепція полягає у використанні запчастин транспорту. Використовуючи таємну комбінацію методів у складанні з викинутих на смітник велосипедів, створюється реальний шедевр мистецтва.

Зі слів Carolina Fontoura Alzaga, їй подобається той факт, що видозмінюється доля матеріалу. Кожна ланцюг розповідає про своє походження. Вони всі потрапляють до художниці з різних районів Лос-Анджелеса і найближчої округи. Уявіть собі, якого роду історію несе собою люстра, у складі якої сотні ланцюгів!