Кращим автомобілем в США був назнаний електромобіль Chevrolet Bolt

В рамках щорічного Північноамериканського автосалону, що нещодавно відбувся у Детройті були оголошені переможці конкурсу на звання кращих автомобілів у США серед легкових моделей, пікапів і так званого утилітарного транспорту. Підсумки конкурсу виглядають досить оригінально.

У списку основних претендентів на перемогу серед легкових автомобілів значилися такі преміальні новинки, як Genesis G90 і Volvo S90. Однак, найкращим – і з величезним відривом – був названий компактний електрокар Chevrolet Bolt: об’єднане журі США і Канади віддало йому 364 бали, тоді як корейський седан отримав всього 105, а шведський автомобіль – 101.

Chevrolet Bolt оснащується електродвигуном, що розвиває 200 к.с. і здатний проїхати без підзарядки до 320 км. При цьому, враховуючи чинні в США різні пільги, власником електромобіля можна стати, заплативши приблизно 30 000 доларів.



З схожим відривом визначився і переможець серед пікапів – ним стала Honda Ridgeline, яка заробила у журі ті ж 364 бали. Крім пікапа від Honda, на перемогу претендували Ford F-Series (193 бали) і Nissan Titan (72 бали).

Номінація “Утилітарний автомобіль року” була додана лише в нинішньому році з причини зростаючої популярності позашляховиків. В трійку переможців вибилися Jaguar F-Pace і Mazda CX-9, однак кращим був названий класичний мінівен – Chrysler Pacifica.

До речі, на сайті www.ravon-r4-cobalt.ru ви дізнаєтесь про модель Ravon R4, яку признали копією ще однієї марки відомого американського автовиробника, а саме Chevrolet Cobalt.

А тим часом, нещодавно були оприлюднені офіційні фотографії Chevrolet Bolt зі здібностями до автономного руху. На початку року влада штату Мічиган дозволила тестування на дорогах загального користування автомобілів без водія і керма. Концерн GM негайно відреагував на це: напівавтономний електрокар відразу викотився на вулиці Детройта і його околиць.



Основна фаза випробувань пройде навколо заводу Orion Township, де виробництво Болта-робота стартує на початку 2017 року. Перша партія звичайних хетчбеків прибула до клієнтів в Каліфорнії на цьому тижні. Прототипи оснащені лідаром, камерами, різноманітними датчиками та іншим необхідним обладнанням. Все це не повинно так зухвало стирчати, як зараз. Багато компаній вже навчилися ховати апаратуру в кузові.

Американці не позбавлені самоіронії: вони дали прототипу ім’я Markhor (мархур, винторогий козел). Нагадаємо, що GM минулої весни придбав майже за мільярд стартап Cruise Automation, який розробляє автопілот. Крім того, концерн інвестував $500 мільйонів на спільний проект з фірмою Lyft. Підтримка рідного штату дозволить джіемовцям прискорити всі процеси по реалізації проекті безпілотників на ринок США і, напевно, Китаю.