KLAX - більше ніж сокира!

Багато людей віддають перевагу більш тісному спілкування з дикою природою, замість цивілізованого розміреного відпочинку де-небудь на морському узбережжі. І кожного разу, збираючись у піший або байдарковий похід, готуючись до риболовлі, або до виїзду з друзями на пікнік, практично всі зіштовхуються з проблемою занадто великої кількості речей, які будуть абсолютно необхідні в дорозі.

Яким великим би не був рюкзак, і яким би не здавався містким багажник, все одно хоч що-небудь та доведеться залишити. От якби всі речі були компактнішими, або якщо замість кількох речей можна було б взяти тільки одну, тоді не довелося б шкодувати про те, що все найпотрібніше залишилося вдома.

Така ідея виникла у дизайнера ножів Гленна Клекера. Він створив Klax - багатофункціональний інструмент, в який можна перетворити сокиру, використовуючи будь-яку наявну під рукою міцну палицю, і який також включає в себе молоток, скребок, відкривачку для пляшок, п’ять гайкових ключів різних розмірів, шестигранний торцевий ключ, лінійку і багато іншого.


Гленн Клекер пропонує відразу 4 моделі цієї сокири: KLAX-Lumberjack, KLAX-Woodsman, KLAX-Feller і Ti-KLAX. Перші три виготовляються з нержавіючої сталі, а остання - з титану. Всі моделі, крім KLAX-Feller, можуть кріпитися до топорища, або до будь-якої відповідного діаметру міцної палиці з допомогою гвинтового кріплення. KLAX-Feller – це базова модель. Вона найменш функціональна і кріпиться до топорища або палиці з допомогою міцного підручного шнура.

Такий інструмент завжди добре мати під рукою. Він компактний, функціональний і важить зовсім небагато. Він зручний для туристів і не тільки для них. Його можна кинути в багажник автомобіля або покласти в рюкзак.

Очікується, що Klax буде коштувати досить дорого як для простої сокири (від $115 до $160 в залежності від моделі, природно за винятком моделі з титану, за яку прийдеться віддати приблизно $400). А от якщо ви відвідаєте офіційний магазин Husqvarna, то зможете замовити там чудові надійні сокири по набагато дешевшій вартості.

Втім, погодьтесь, не зважаючи на значну ціну, назвати Klax простим інструментом навіть язик не повертається. І своїх покупців він обов’язково знайде, запевнюють розробники цього мультитулу, причому таких буде чимало, так як «дикий» туризм знову входить в моду.

Гленн Клекер запустив свій проект через Kickstarter і до теперішнього часу вже набрав повну суму для його реалізації. Яким чином надалі буде здійснюватися збут цієї унікальної сокири, поки невідомо.