Металопластикові чи дерев’яні двері? Робимо правильний вибір

При здійсненні ремонту в квартирі ми дуже часто зіштовхуємося з найрізноманітнішими міфами, які, на перевірку, не мають під собою ніяких підстав. Одним з предметів для таких міфів є питання вибору міжкімнатних дверей. Ви обов'язково знайдете активних прихильників одного з варіантів: хтось скаже, що в сучасні квартири можна ставити тільки металопластикові двері, а хтось, навпаки, що краще старих добрих дерев'яних дверей людство досі нічого не придумало.

Щоб ви не стали заручником чиїхось необґрунтованих переконань, ми спробуємо розібратися, в чому ж переваги і недоліки кожного з видів дверей, щоб ви могли самостійно зважити об’єктивні аргументи і зробити раціональний вибір.

Почнемо ми з металопластикових дверей, які більш поширені останнім часом і, в якійсь мірі, є популярним і сучасним варіантом. Головні переваги таких дверей полягають у наступному:

Вартість

Безумовно, вартість металопластикових дверей в будь-якому випадку буде нижчою, ніж у дерев’яних. В більшості випадків ціна дерев’яних дверей буде на 20% дорожчою. У цьому немає нічого дивного – якісна деревина завжди була дорогим матеріалом.

Довговічність

Якщо дерево є примхливим матеріалом, який вимагає певного догляду і захисту, то з металопластиком про це можна забути. Крім того, такі двері є досить стійкими до механічних пошкоджень, отже, прослужать вони дуже тривалий термін.

Ізоляція

Подібно всім металопластиковим вікнам аналогічні двері також володіють високим ступенем захисту приміщення від шуму або протягу. Це дуже важливо, коли в будинку або квартирі потрібно створити тихе і відокремлене приміщення, а захист від холоду буде дуже важливою складовою, наприклад, при оформленні дитячої кімнати. Звичайно ж, навіть найдорожчі дерев’яні двері не забезпечать такого рівня захисту.

Можете бути певні, що замовивши металопластикові двері львів у Торговому Центрі “Підлога- Двері - Вікна”, ви отримаєте дійсно якісні вироби, які відповідають усім перерахованим вище характеристикам.

Що ж стосується дерев’яних дверей, то вони володіють своїми перевагами, завдяки яким досі зберігають значну армію прихильників. Перш за все виділяють такі позитивні моменти дерев’яних дверей в порівнянні з металопластиковими:

Екологічність

Дерево – це матеріал, який дає сама природа, тому в їх безпеці можна не сумніватися. Дерев’яні двері ідеально підійдуть для квартири, де проживають люди, які страждають захворюваннями дихальних шляхів або ж маленькі діти, яким в умовах життя в мегаполісах краще з раннього віку давати більше контактів з природними матеріалами.

Естетичність

Звичайно, ніяка найпрактичніша вигода від металопластикових дверей не йде ні в яке порівняння з тим затишком, який створюють дерев’яні двері. Більш того, в дизайні інтер’єрів є цілі стилі, які передбачають в оформленні тільки дерев’яні елементи.