“Співаюча” подушка Dreampad для міцного солодкого сну

Заспокійлива музика перед сном — це непоганий спосіб гарно завершити день. Втім, такий метод релаксації підійде не всім, адже музичні колонки здатні заважати оточуючим, а засипати в навушниках не так вже й зручно. Оптимальним рішенням для меломанів, яким подобається занурюватися у світ снів під музику, обіцяє стати подушка Dreampad від компанії Integrated Listening.

Просте і оригінальне пристосування працює за тим же принципом, що і навушники з кістковою провідністю, тобто музичний сигнал подається не на барабанну перетинку, а на внутрішнє вухо. Таким чином, музику чути тільки при безпосередньому дотику, а людину, що лежить близько до Dreampad, звук не потривожить.

Електронні компоненти новинки знімаються, завдяки чому її можна прати. Dreampad виконана з гіпоалергенного матеріалу, її розміри становлять 30 x 56 x 5 см: невелика товщина дозволяє користуватися нею разом зі стандартною подушкою. Пристрій підключається до плеєра або смартфону за допомогою стандартного 3,5-міліметрового роз’єму. До того ж, на подушку записані кілька розслаблюючих композицій. На всяк випадок, Integrated Listening також пропонує покупцям опціональний Sony Walkman, в пам’яті якого міститься музична добірка. Вартість Dreampad становить 179 доларів. Що ж стосується плеєра Walkman, то його продають за 70 $.



До речі, нещодавно у Бельгії придумали цікаву подушку для боротьби з безсонням. Подушка під назвою Sleepeasy навіть отримала престижну нагороду James Dyson Award, і стала одним з кращих винаходів минулого року.

З вигляду - це звичайна вигнута подушка, яку підкладають під голову, сидячи в машині або на дивані. Sleepeasy, тим не менш, дуже хитрий об’єкт. Так, всередині у неї два акселерометра, які вимірюють частоту дихання і ударів серця сплячого, щоб частота коливань самої подушки була трохи нижчою, м’якшою, повільнішою, і спокійнішою. Таким чином, страждаюча від безсоння людина зможе підлаштуватися під потрібний ритм, заспокоїтися і заснути.

Втім, зазвичай лікарі рекомендують “безсонним” пацієнтам прислухатися до дихання партнера, сплячого на сусідній половині ліжка, і підлаштовуватися під його дихання. Але на жаль, не всім і не завжди доступна ця розкіш. Тому дизайнери і придумали, як допомогти тим, кому немає під кого підлаштовуватися, або ж з якоїсь причини такий спосіб боротьби з безсонням неможливий.