Учені б’ють тривогу: число людей з серцевими проблемами потроїться до 2060 року

Науковці заявили, що кількість літніх людей з проблемами серця і судин як мінімум потроїться до 2060 року. Серцева недостатність міцно займе лідируюче положення серед причин смертей.

Вчені з Ісландії представили своє дослідження на конгресі Європейського кардіологічного товариства в Римі. Рагнар Даніельсен і його колеги проаналізували дані по поширеності хворіб серця і судин серед шести тисяч літніх жителів Ісландії, віком від 66 до 98 років.

Дослідження показало, що від таких недуг частіше страждають чоловіки, ніж жінки. Близько 2,8% ісландських дам мали проблеми з серцем. У чоловіків цей показник становив 4,8%. Вчені з’ясували, що частота появи серцевої недостатності зростає з віком. Для ісландців у віці 69 років вона становила всього 1,9%, а при досягненні відмітки в 80 років — виростала до 6%. До речі, ось тут https://normapulsa.org/medikamenty/ot-povyshennogo-davleniya/opisanie-lekarstvennogo-preparata-triampur-kompozitum.html ви знайдете опис ефективного засобу Триампур Композитум для людей, що страждають серцевою недостатністю.

Враховуючи той факт, що населення планети старіє, народжуваність зменшується, кількість випадків хвороб серця потроїться до 2060 році, і подвоїться до 2040 року. Вчені вважають, що це спричинить за собою серйозні соціо-економічні наслідки і різко підвищить навантаження на системи охорони здоров’я.

Даніельсен і його колеги своїм дослідженням намагаються сказати політикам і службам охорони здоров”я про необхідність прикладати більше зусиль для запобігання епідемії серцевої недостатності. Подібні заходи можуть включати в себе своєчасне надання допомоги людям, які пережили серцевий напад і пропаганду здорового способу життя та превентивного лікування серед вразливих верств населення.

Нагадаємо, серцева недостатність є однією з найпоширеніших медичних проблем всієї планети. Її можуть викликати коронарна хвороба серця, гіпертензія, ожиріння і діабет.

До речі, нещодавно дослідники з Американського коледжу кардіології вперше провели тестування на людях нового засобу проти серцевої недостатності — цимаглерміна. Його результати говорять про те, що препарат дійсно може бути ефективний для відновлення функцій серця, повідомляє видання Хайтек з посиланням на Science Daily.

Тестування проводилися на 40 пацієнтах, що страждають від серцевої недостатності, і які проходили відповідне лікування протягом не менше трьох місяців до початку випробувань. На відміну від тих, хто приймав плацебо, у пацієнтів, які отримали високу дозу цимаглерміна, спостерігалося збільшення пропускної здатності серця протягом 90 днів після ін’єкції, з найбільшим ефектом на 28 день.