Як не зіпсувати кредитну історію

Кредитна історія — це інформація, яка характеризує вас як позичальника. Чим гірша кредитна історія, тим менша кількість банків та кредитних агентств будуть вам довіряти. Крім цього людям з низьким кредитним рейтингом кредитори завищують процентні ставки. Заробити погану кредитну історію дуже просто. А ось що потрібно робити, щоб ні у одного банку не виникло до вас питань?

Вчасно сплачуйте рахунки

Це стосується не тільки кредитних карт, але і комунальних рахунків, мобільного зв’язку і навіть оплати за інтернет. Сьогодні є безліч фінансових інструментів, які допомагають контролювати витрати, наприклад, спеціальні боти в Telegram, які підказують, коли підходить час оплати.

Крім того, багато банків пропонують функцію «Автоплатіж»: як тільки вам приходить зарплата, певна сума списується на виплату кредиту.


Намагайтеся не вичерпати ліміт

Кожен раз, коли людина витрачає всю надану їй суму, це негативно позначається на її кредитній оцінці. Заведіть собі чіткі правила: наприклад, ніколи не знімати з карти більше 50% ліміту, щоб у разі екстреної ситуації у вас був запас.


Кожен місяць виплачуйте більше мінімальної суми

Якщо ви щомісяця сплачуєте лише мінімальний платіж, у кредитора складається враження, що ви прагнете не повернути гроші, а витратити якомога більше і швидше (якщо ще не витратили всі наявні). Крім того, якщо ви вносите тільки мінімальний платіж і при цьому продовжуєте використовувати карту, ви ніколи не виплатите кредит — візьміть калькулятор, згадайте арифметику і порахуйте відсотки.


Захистіть свої особисті дані

Якщо ваші особисті дані будуть вкрадені, то і кредитна історія виявиться під загрозою. Захистіть свою особисту інформацію і зробіть все, щоб ніхто не отримав доступ до ваших паролів.


Створіть надійну історію роботи

Ви гарантовано отримаєте кращі умови кредиту, якщо зможете довести, що працювали на одній роботі протягом кількох років. Чим більше у вас досвіду і чим кращі рекомендації від попередніх роботодавців, тим більш зручні умови кредитування і більш великий кредит ви отримаєте.

https://www.kredito24.ru/content/kreditnaya-istoria/