Футуристичні кросівки Digital Soles можна зашнурувати командою зі смартфона

Французька компанія Zhor Tech порахувала, що спортивне взуття Nike з фільму «Назад у майбутнє-2» (про нього ми раніше писали) не досить функціональне, і представила свій винахід — розумні кросівки Digital Soles.

Здавалось би, які вимоги повинні ставитись до сучасного взуття: комфорт, довговічність, естетика. Втім креативщики з Zhor Tech подумали, що цього в наш високотехнологічний вік буде вже замало.

Їх новинка вміє не тільки лічити кроки і спалені калорії, але і підсвічує дорогу, якщо власник гуляє або здійснює пробіжки в темний час доби, а також стежить за власною амортизацією, щоб попередити користувача про необхідність замінити підошву. Вся ця інформація відображається у відповідному додатку, встановленому на мобільному пристрої.



Але і це не все. Як і знамените взуття Марті Макфлая, новинка також отримала футуристичний зовнішній вигляд і автоматичне шнурування, правда, самі шнурки відсутні, так, і виконати дію можна тільки з допомогою смартфона. Ще один цікавий додаток — внутрішня система підігріву, яку цілком можуть оцінити люди, що живуть в холодному кліматі. Вбудованого акумулятора вистачить на 6 годин безперервної роботи.

Також, компанія випустить лінію жіночих туфель і чоловічих кросівок з класичним зовнішнім виглядом. Дані моделі теж будуть забезпечені обігрівом, лічильником калорій і крокоміром. Тут є устілка з підігрівом, чия температура регулюється знову ж таки через мобільний додаток, який буде доступний для Android і IOS.

Друга модель туфель на підборах має регульований каблук з довжиною від 1.7 до 3.1 дюйма. Правда, виглядає він не так витончено, як у звичайних моделей подібного типу взуття. У питанні каблуків, можливо, краса все ж таки поступиться місцем практичності.



Всі три моделі мають набір можливостей, властивих примітивному фітнес-трекеру. Про автономність зараз сказати що-небудь складно, а щодо методів зарядки, то їх два: USB-кабель і бездротова зарядка. Вони зустрічаються окремо в кожній з трьох представлених моделей.

Точних термінів виходу розумного взуття Zhor-Tech не ставить. Передбачається, що в залежності від моделі цінник буде становити від 350$ до 500$.