Листівка з таймером від DAG-designlab

У наш час складно обійтися без електронних пристроїв в повсякденному житті. І навіть старі, добре відомі речі стають трохи іншими, якщо додати до них одну-дві мікросхеми.

Дизайнери Тал Мор (Tal Mor) і Шломі Азулей (Shlomi Azulay) з арт-студії DAG-designlab, що знаходиться в Тель-Авіві так і вчинили. Вони розробили «розумну» поштову листівку, яка веде рахунок часу, витраченого нею в дорозі до місця призначення, забезпечивши її електронним таймером і маленьким екраном.

Працює цей гаджет досить просто: після того, як листівка підписана, можна активувати таймер, і одержувач листівки буде знати, скільки часу вона провела в дорозі. Можливо, це нововведення не дуже корисне, зате вкрай цікаве. Правда, листівка не зможе розповісти, де вона побувала і що з нею робили. Саме це і було б найцікавішим, адже іноді абсолютно незрозуміло, чому одна листівка, надіслана буквально «з краю світу», доходить до вас в лічені дні, а інша, з сусіднього містечка, пропадає десь тижнями.



Листівка з прикріпленим до неї таймером виглядає трохи дивно і незвично, так що поштові працівники, можливо, можуть прийняти її за «бомбу». Або взяти і вимкнути таймер – хто зна, що там у них коїться в голові! Однак я сподіваюся, що листівка-таймер все ж таки приживеться на поштових просторах, і коли-небудь я отримаю від кого-небудь з друзів таке незвичайне послання.

Взагалі, може хтось не поділяє мою думку, а я особисто дуже сумую за паперовою поштою. Погодьтесь, отримати від дорогої вам людини чудову яскраву новорічну листівку, таку як виготовляють у видавництві astracards.ua, це ж так приємно! 

Звичайно, електронні скриньки подарували і небувалу оперативність, і немислиму, принаймні, для вітчизняної пошти, надійність, простоту, і функціональність, і некрасивого почерку соромитися не треба... І все ж, ми разом з тим багато втратили.

Електронні листи бездушні, позбавлені індивідуальності; тобто, у кожної людини свій стиль, але ж скільки говорив раніше про автора той же почерк, то, як він підписав адресу, як заклеїв конверт. Можна було вкласти в лист якусь дрібницю, напахнити папір улюбленим ароматом, намалювати на полях.