Садимо волосся на дієту: 5 лайфхаків для дівчат з жирним волоссям

Ніхто не любить слово «жирний». Погодьтеся: звучить якось образливо, особливо, якщо справа стосується зовнішності, і особливо, якщо ви – дівчина. Адже інтернет просто кишить страшилками і наповненими трагізмом історіями про жирну шкіру, жирне волосся та інші б'юті-хоррори.

Хоча чого тут боятись – справа житейська. І жирний тип шкірних покривів – зовсім не вирок. Просто потрібно підібрати правильну стратегію догляду. Приміром, щоб не комплексувати у кінці дня від не самого свіжого вигляду власної зачіски, зробити кілька лайфхаків для власниць жирного волосся повсякденною звичкою. А ще хочеться порадити сайт fragmed, саме тут ви знайдете безліч корисних порад по збереженню і укріпленню жіночого здоров’я.

Давайте відразу уточнимо: «жирне» волосся – це міф. Ну хоча б частково. Адже в силу своєї будови волосся жирнитися просто не вміє. А відповідальність за сальні локони лежить виключно на шкірі голови. Зовсім як у випадку з шкірою обличчя, виною всьому зайве вироблення себума – природних «масел» нашого організму. Такий собі природний механізм, що захищає тіло від зневоднення. Боротися з природою складно, але можна (в розумних межах). А у війні з надмірно лискучою чуприною вам допоможу нескладні прийоми з цього списку.


Відмовтеся від щоденного миття голови

Наріжний камінь у боротьбі з жирністю волосся, про який неминуче спотикаються всі. Адже для більшості власниць цього типу думка про те, щоб відправитися на роботу без звичної ранкової головомийки щось на кшталт кошмару, де опиняєшся на сцені голим.

Але тут важливо зрозуміти парадоксальний механізм: чим частіше ви миєте голову, тим сильніше висушуєте шкіру. «Спасибі» агресивній воді і не менш агресивним шампуням. А на сухість шкіри голова відповідає тим, що починає з подвійним запалом виробляти себум. Підсумок – жирне коріння вже до вечора. Тому перше і найголовніше правило – привчіть себе мити голову не частіше 2-3 разів у тиждень. Ви самі не повірите, як швидко адаптуєтеся до нових умов!


Використовуйте правильний гребінець

Якщо ви – щаслива власниця (або власник) жирної шкіри голови, забудьте про м’які щітки, особливо з натуральною щетиною. Адже вони – головні помічники в розподілі себума по всій довжині волосся. Що добре для сухих локонів, але погано у вашому випадку. А ще вони швидко брудняться. Замість цього зверніть увагу на гребінці з помірно жорсткими, широко розташованими пластиковими зубцями або гребені. І не забувайте очищати їх частіше.


Слідкуйте за руками

Іншими словами: не чіпайте волосся протягом дня. Багато мають слабо контрольованої звичку накручувати пальцями локон, постійно поправляти зачіску або збивати волосся пальцями біля коренів. Від цієї звички доведеться відмовитися. Адже з кожним дотиком ви буквально брудните волосся. Що тільки прискорять появу ефекту несвіжості.


Сухий шампунь і глибоке очищення

Це ледь не святий Грааль для всіх володарів жирного волосся. Сухий шампунь допоможе не тільки відкласти миття голови на пару днів, але також додасть волоссю додатковий об’єм і текстуру.

А ще зверніть увагу на засоби з позначкою «для глибокого очищення». Їх частіше випускають бренди професійної косметики для волосся. Такий шампунь краще очищає шкіру і довше залишає волосся свіжими. Але користуватися ним краще не частіше одного разу в тиждень.


Уникайте надмірного зволоження

Від будь-яких засобів з позначками «зволоження», «для позбавлених блиску волосся», «комплекс масел у складі» краще відмовитися. Як би приємно вони не пахли та яким би симпатичним не був флакон, з більшою часткою ймовірності ви отримаєте ефект склеєних неохайних пасм. Від флюїдів і натуральних масел відмовлятися не варто, але використовувати їх тільки в помірній кількості.