Інноваційні домашні гідропонні системи OPCOM Farm

Вибір автоматизованих пристроїв для вирощування зелені, листових овочів і декоративних квітів в умовах міської квартири або заміського будинку продовжує розширюватися. І на виставці CES 2017, що завершився недавно, була продемонстрована ціла лінійка подібних пристосувань: домашні гідропонні садові системи OPCOM Farm від американського бренду OPCOMLink USA.

Як і у випадку зі стелажами домашнього городу Wall Farm від Click & Grow, “садові системи” OPCOM Farm оснащені резервуарами для автополиву, що доставляють до коріння рослин воду і поживні речовини. Доречними у цій системі стали би представлені тут ефективні і надійні кулачкові насоси від компанії «Ватерпасс».

Підсвічування забезпечується відповідними світлодіодними модулями, котрі працюють в автоматичному режимі і розрізняються залежно від типу системи. Всього ж основних систем в лінійці домашніх міні-городів OPCOM Farm три. А саме:

- стаціонарний настільний GrowBox, що складається з піддону з відкритою рамою з можливістю вирощування до 50 рослин одночасно, включаючи сорти рослин висотою до 90 см. Тут передбачено 4 імітуюючі сонячне світло лампи, з вбудованою ємністю на 19 літрів води, з насосом – який, подаючи вологу, заодно насичує її киснем.

- орієнтований вже на 33 рослини найбільш компактний і універсальний GrowFrame. Він також оснащений баком для автополиву, світлодіодним підсвічуванням на поворотному штативі. Але при цьому придатний для установки як в горизонтальному – настільному, так і у вертикальному варіанті, аж до можливості повісити конструкцію домашнього городу на стіну в якості освіжаючої і очищає повітря живий декорації.



- наймасштабніший міні-город на 5 рівнів і 75 рослин, виконаний у вигляді етажерки GrowWall. Він придатний для установки в квартирі – аж до закритого балкона або лоджії. А також в корпоративному кафетерії, в шкільній їдальні – або прямо в класі біології, для експериментів з вирощування рослин різного типу.

Цікавим, хоча й не обов’язковим для використання, представленим на виставці майстрами OPCOMLink доповненням до систем домашнього саду став набір Digital Gardening Kit. Він включає в себе цифрову відеокамеру, фіксуючу покадрово всі стадії росту рослин від проростаючого насіння до збору врожаю.

Модуль бездротового зв’язку, що транслює в мережу відео з зображенням рослин в режимі реального часу дозволяє користувачеві оцінити процес на екрані свого смартфона в будь-який зручний момент, і переконатися, що висаджені ним рослини, наприклад, не їсть кішка – у той час, коли поруч немає людей.