Українець створив портрет Трампа за допомогою кропу

Український художник Павло Бондар нещодавно виготовив портрет президента США Дональда Трампа за допомогою гілочок кропу. Цей вибір частково пояснюється відомою характеристикою, даною Трампу Михайлом Горбачовим.

Перший і останній президент СРСР констатував у нового лідера заокеанської наддержави мінімальну кількість політичного досвіду, однак, на думку Михайла Сергійовича, у чомусь цей дилетантизм може вважатися позитивом.

Чому саме в якості “фарб” обрано кріп? Як каже сам автор, кріп - це зелень, а зелень у нас, як відомо, асоціюється з доларами.

А ось за допомогою сервісу art4.com.ua ви можете отримати ексклюзивний портрет по фотографії в любому обраному стилі і обробці. Погодьтесь, чудовий подарунок дорогій людині!

Взагалі, 25-річний художник з Дніпра Павло Бондар єдиний в Україні, хто їжею малює портрети.

- Раніше я малював олівцем і пастеллю. Але несподівано народилася ідея – можна передати характер і зовнішність людини за допомогою того чи іншого харчового інгредієнта, - розповів Павло. - Наприклад, перша робота – портрет Лари Фабіан – намальована кавою в 2014 році. У співачці приваблює її жіночність, колір волосся, який перетікає від світлого до темного.



Поки в колекції художника шість апетитних картин. Це портрети знаменитостей – американська співачка Бейонсе, голландський художник вінсент Ван Гог, китайська актриса Чжан Цзиї. А одна з останніх робіт - Дональд Трамп. Його він намалював виключно на прохання знайомих американців.

- Навколо і без того багато політики, щоб ще переносити її на картини. Хороші асоціації продуктів з українськими депутатами у мене не клеяться, - жартує Павло.

Правда, йому все одно доведеться виконати ще одне політичне замовлення – портрет Джорджа Вашингтона. Як і у випадку з Трампом художник використовує кріп. Або петрушку. Загалом зелень, під колір долара.

- До речі, намалювати ці ж портрети фарбами буде в рази дорожче, - запевняє “кропописеці”. – А я дуже економний. На портрет Ван Гога пішло два шматочки житнього хліба, на портрет Лари Фабіан – менше полплитки шоколаду, на Трампа всього кілька гілочок кропу, а на Чжан Цзиі – п’ять-шість суш.



Не всі знайомі схвалюють захоплення художника. Ну де це бачено перекладати їжу. Сам художник упевнений, що в мистецтві все неординарне – найцікавіше.

- Картини, намальовані фарбами, - звичайне явище. А ось суші, вівсяні пластівці, стейк на полотні розбурхує свідомість людей, - каже художник.

Одна біда не всі портрети можуть зберігатися довго. І якщо малюнки із зелені, вівсяних пластівців і хліба він покриває лаком, то з вина, шоколаду (ці матеріали швидко вбираються в папір, тканина), або суші художник з часом викидає у відро для сміття.

А ось на національну кухню рука у художника не піднімається. Створювати картини з сала, борщу чи вареників йому неприємно. Зараз Павло готується до своєї першої виставки їстівних картин.