Цифрові сукні Data Dress продемонструють звички її господині

Модне плаття, створене відповідно до звичок і способу життя власниці? Стильний наряд, який відображає інтереси та схильності господині? Звучить інтригуюче! І подвійно інтригує, якщо пропозиція про виготовлення такої сукні робить не хто інший, як розробники компанії Google спільно з майстрами шведської компанії Ivyrevel, що займається випуском і продажем через інтернет модного жіночого одягу.

Яким же чином будуть створюватися персоніфіковане вбрання у спільному проекті двох компаній, представленому як Coded Couture? Будь-якій дівчині, яка бажає отримати таку сукню, насамперед буде запропоновано встановити на свій смартфон спеціальний додаток на платформі Google Awareness API. Вона, ґрунтуючись на показаннях системи датчиків, даних геолокаціі, погодної та іншої доступної інформації протягом тижня буде будувати персональний “цифровий портрет” користувачки, що складається з її фізичної активності, шляхів пересування, місць проведення часу, тощо.

Додаток відзначить, як багато часу господиня проводить на роботі, зустрічається з подругами, відвідує концерти і музеї. Вона веде спортивний спосіб життя чи захоплюється світом мистецтва, є домосідкою або, навпаки, багато подорожує.

Згідно анонсу, за тиждень додаток створить унікальну особисту “історію” дівчини, а потім трансформує її в унікальний наряд, крій і фурнітура якого будуть відповідати цифровому портрету господині. Колір – по смаку, а тканина – у відповідності погодним умовам, які будуть відзначатися протягом тижня.

Відповідно, плаття Data Dress буде продемонстровано господині на екрані смартфона. Після чого вона зможе підкоригувати бажані деталі, і, сплативши суму від $99 і вище залежно від складності виробу, замовити втілення віртуального в реальний наряд з подальшою доставкою замовлення на будинок.

Не знаю, чи багато знайдеться прихильниць такого цифрового вбрання, а от модний жіночий одяг, особливо чудові костюми для фітнеса представлені в інтернет-магазині “Стильняшка” прийдуться до смаку кожній представниці прекрасної половини!



На даний момент ще не оголошені ні назва програми, ні точна дата його релізу (відомо лише, що подія відбудеться в цьому році). Проте невелика група модниць – включаючи чарівну Кенсу Суітен (Kenza Zouiten), співзасновника Ivyrevel і найпопулярнішого блогера Скандинавії, вже тестує бета-версію новинки. І отримані ними в результаті “сукні цифрової епохи” Data Dress незабаром можна буде оцінити в значному різноманітті.

З високою ймовірністю на платті буде відзначена карта місцевості, де протягом тижня збиралася інформація про замовницю. Виділені місця, де вона буває найчастіше. А також продемонстровані назви магазинів, барів, спортивних клубів та інших закладів, де власниця наряду воліє проводити час.