Вім Хоф - крижана людина

Наш світ сповнений дивовижними речами. Деякі з них парадоксальні, і межують на грані божевілля і неможливого. Багато речей побачені людьми не можуть піддатися ніякій логіці. Причому це не стосується того, що нам показують різноманітні маги-фокусники. Навпаки, навіть найбільш досвідчені ілюзіоністи позаздрили б героєві нашої замітки. Отож, знайомтесь: одна з найдивовижніших людей на Землі – Вім Хоф (Wim Hof).

Вім Хоф відомий у світі як «крижана людина». Його феномен проявляється в тому, що він здатний переносити дуже низькі температури. Вім з легкістю ламає всі світові рекорди, пов’язані з перебуванням на морозі, поставлені до його незвичайного заняття.

Голландець Вім Хоф народився 20 квітня 1959 року, в містечку Сіттард, що в 2 кілометрах від Німеччини, і в 7 кілометрах від Бельгії. Сьогодні на його рахунку є 9 світових рекордів. Досліджуючи цього мега-екстремала протягом довгого періоду часу, фахівці по медицині досі не можуть відповісти, як при настільки низькій температурі, рекордсмен цілком комфортно може себе почувати. Це вони називають феноменом, хоча Вім ніяк з цим не згоден, він стверджує, що це лише тренування тіла і розуму.

Свої феноменальні здібності Вім Хоф відкрив ще в 17 років. Тоді він провів кілька експериментів зі своїм тілом на морозі. З тих пір і донині він наполегливо тренується над скореннями нових рекордів. Хоча його мета не дістати славу, всі його рекорди - це, в першу чергу, перемога для самого себе в результаті важких цілодобових тренувань.



Найвідоміші рекорди голландця вражають. У 2008 році він зміг пробути в прозорій трубі, наповненій холодною водою з льодом протягом 1 години 13 хвилин і 48 секунд, тим самим, потрапивши в Книгу рекордів Гіннеса. У 2009 році в одних трусах протягом двох днів він досяг вершини гори Кіліманджаро. Також в цьому ж році Вім Хоф здійснив марафон в заполяр’ї Фінляндії. При температурі -20 ° C, одягнений лише в шорти він пробіг 42,195 кілометрів за 5 годин і 25 хвилин.

Але це не найдивовижніші його досягнення. Знову ж будучи одягненим у шорти, Вім Хоф зійшов на французький Монблан. У вересні 2011 року пробіг марафон в пустелі Наміб без води.



А в 2007 році він спробував здійснити сходження на гору Еверест в одних шортах, але не зміг зійти на вершину через травму ноги. Втім свого задуму підкорити майже повністю оголеним найвищу вершину світу він не полишає, і зараз готується до ще однієї спроби.

На популярному порталі infowar.su ви знайдете безліч пізнавальних цікавих фактів з життя тварин і людей, Землі і Всесвіту, сучасних інновацій і історичних памяток з різних куточків нашої планети.