Щоби пралка служила довго

Пральна машина – незамінний помічник кожної господині. І їй, як і будь-якій речі в будинку, необхідний відповідний догляд. Щоб пралка служила довше і радувала господинь безперебійною ефективною роботою, потрібно дотримуватись кількох простих і дієвих порад по догляду за нею.

Боріться з накипом

Не потрібно думати, що якщо ви мало користуєтеся режимом кип’ятіння і перете в основному при низьких температурах, то накипу на нагрівальному елементі пральної машини не утворюється.

Щоб запобігти утворенню накипу, можна додавати при кожному пранні спеціальні засоби, які рекламуються, але це досить дорого. Можна просто видаляти утворюваний накип, прогнавши машину без білизни в режимі «Бавовна 60» або «Кип’ятіння» з лимонною кислотою (15 г на 1 кг завантаження, тобто для машини із завантаженням 5 кг – 75 г).

А якщо самотужки не вдається побороти накип, або справитись з іншими проблемами, найкраще звернутись до майстрів компанії KM2, з любою несправністю пралки і іншої побутової техніки вони впораються швидко і якісно.


Очищайте зливний фільтр

Треба періодично – хоча б раз на рік очищати зливний фільтр. Ознака, що засмітився зливний фільтр – машина не зливає воду.


Очищайте вхідний фільтр

Накип може утворитися не тільки на тені, але і на вхідному фільтрі, його необхідно періодично очищати — самостійно або викликавши майстра. Ознака, що вхідний фільтр засмітився (сіточка може бути покрита вапняними відкладеннями і не пропускати воду) — машина не набирає воду або робить це дуже довго.


Не перевантажуйте машину

Пам’ятайте, що максимальне завантаження розраховується для бавовняного «розпушування» білизни. Для вовни, дитячих речей, куртки на синтепоні, махрових халатів, рушників вона розраховується інакше, оскільки ці матеріали вбирають дуже багато води, отже, машина набирає її ще більше і вміст барабана стає важчим. Наприклад, один банний махровий рушник або 700 г вовни = 1 постільний комплект. Якщо машину не перевантажувати, то вона прослужить довше, і відпирати буде краще.


Ізолюйте “погані” речі

Якщо ви не впевнені в якості речей, які перете – розташуйте їх в спеціальний мішок для прання. Це може стосуватися, наприклад, прання пуховиків: нерідко з них лізе пух.


Не дозволяйте машині “стрибати”

Якщо пральна машина стрибає і гримить при віджиманні – це, швидше за все, не її вина: або дисбаланс, або неправильна установка. Звичайно, стрибки не додадуть їй здоров’я. Потрібно перевірити, чи правильно вона встановлена: ніжки повинні бути відрегульовані так, щоб вона стояла рівно (можна перевірити за рівнем).