Містична історія манекена La Pascualita

До містичних історій можна ставитися по-різному: зі страхом, інтересом або навіть з часткою легкої іронії. Здається, все найнезвичайніше вже описано в численних готичних романах, але і в наші дні залишилися таємниці, які не перестають хвилювати фантазію людей. Одна з таких таємниць пов'язана з дивовижним манекеном La Pascualita, який «живе» у вітрині весільного салону мексиканського містечка ось вже 82 роки!

До речі, в інтернет-магазині http://dsmax.com.ua/catalog/4600 можна придбати якісні манекени, а також інше функціональне торговельне обладнання і аксесуари.

Серед жителів міста Чіуауа, що розташоване у північно-східній частині Мексики побутує легенда, що насправді цей манекен не що інше, як прекрасно збережений труп дочки власника магазину.

Історія свідчить, що манекен з’явився у вітрині салону 25 березня 1930 року. Від прекрасної дівчини з правильними рисами обличчя не могли відірвати очей перехожі, поки не помітили подібність манекена з власником магазину, Pascuala Esparza.

З дочкою Pascuala була пов’язана трагічна історія: в день весілля дівчина померла від укусу павука Чорна вдова. Трагедія трапилася зовсім несподівано, була у всіх на слуху, тому місцеві жителі тут же вирішили, що невтішний батько виставив у вітрині забальзамоване тіло власної дочки. Pascuala Esparza намагався спростовувати чутки, які поширювалися в мить ока, але було вже пізно. З роками ім’я дівчини було забуте, її стали називати по імені батька La Pascualita.



Сьогодні, щоб побачити дивовижний манекен на власні очі, до Чіуауа  з’їжджаються туристи з Південної Америки, США і Європи. Незважаючи на те, що минуло стільки років, манекен все так само привертає увагу своєю неймовірною красою і реалістичністю. Багато запевняють, що очі La Pascualita всюди слідують за покупцем по магазину. Кажуть, у неї на ногах навіть можна побачити варикозне розширення вен! Самі продавці зі страхом змінюють її одяг раз на два тижні за закритими шторами.

Вчені, звичайно, заперечують версію про те, що у вітрині вже стільки років перебуває забальзамований труп, оскільки для його зберігання необхідні спеціальні хімікати, і інші особливі умови. Однак, згідно з легендою, одного разу вночі повинен з’явитися коханий француз La Pascualita і чарівним чином привести манекен до життя, викравши його з міста.