Який чай пити навесні?

Закінчується довга, практично нескінченна зима. До цього періоду наш ослаблений організм скучив за вітамінам, потребує тепла і оновлення. Трав'яний чай - легкий і швидкий спосіб підняти собі настрій, наповнитися весняною життєдайною енергією і підготуватися до нового сезону.

Чудовий оригінальний подарунковий набір чаю ви можете придбати в інтернет-магазині елітного китайського чаю «ZAVARKA»

Смачний весняний трав’яний напій ви можете зібрати самі, купити в будь-якій аптеці або зайти в інтернет-магазин чаю. А експерти розповідають про основні моменти, які варто врахувати.


Що заварювати навесні

Весна - час пробудження природи, це твердження справедливо і щодо чаю. В цей час року ароматні інгредієнти для гарячого напою можна знайти в саді або на городі. Потрібно зазначити, що молоде листя ще не плодоносних рослин повні вітамінів. Свіжі листочки смородини і суниці чудово підійдуть для створення тонізуючого і смачного денного напою. Листя м’яти і малини - для вечірнього заспокійливого. Якщо чай тільки з трав’яного збору для вас незвичний, то просто додайте трави до базового чорного або зеленого чаю.

Порада щодо купівлі фіточаю: навесні вибирайте квітковий склад, він найкраще відповідає цій порі року.


Користь трав’яного чаю

Комбінацій і рецептів трав’яного чаю - безліч. Але підібрати для себе найбільш корисний чай з трав зовсім не складно. Потрібно тільки визначитися зі своїми уподобаннями та побільше дізнатися про корисні властивості різних компонентів. Наприклад, м’ята і меліса - заспокоюють, імбир і кульбаба - покращують травлення, ромашка допоможе впоратися зі стресом. Найкорисніший чай для серця - з глодом, а шипшина підвищує імунітет. Вибирайте, пробуйте і експериментуйте, так ви відкриєте для себе багату палітру смаків. Але можливо, у вас є якісь протипоказання до того чи іншого складу, не забудьте проконсультуватися з лікарем.


Заварюємо чай правильно

Як же правильно заварювати трав’яний чай? Просто залити все окропом - поганий варіант. Для початку, слід використовувати фільтровану воду, звичайна водопровідна містить багато корисних домішок. Крутий окріп - не потрібен. Підійде злегка остуджена вода, 90-80 градусів. Якщо чайні інгредієнти ви зібрали самі, то подрібніть їх, так вони віддадуть більше корисних речовин.

І, нарешті, посуд. Найкращий смак і користь збережуть глиняні і порцелянові чайнички. Дотримуючись цих порад, ви створите самий корисний чай для вашого організму і зможете добре укріпити його ранньою весною!