Найшвидший у світі передньомоторний автомобіль

Італійська компанія Ferrari показала новий суперкар 812 Superfast, який отримав найпотужніший атмосферний двигун за всю історію марки. І, судячи з нинішніми тенденціям, автомобіль з незвичайним для Ferrari англійським ім'ям «Супершвидкий» назавжди залишиться найпотужнішою атмосферною моделлю компанії, адже всі інші вже отримали турбодвигуни.

Ferrari 812 Superfast являє собою модернізоване передьонмоторне купе F12berlinetta, але об’єм двигуна виріс до 6,5 літрів, а потужність тепер становить рівно 800 кінських сил.

Крутний момент виріс до 718 Н•м, завдяки чому з місця до 100 км/год «Феррарі» розганяється всього за 2,9 секунди, а максимальна швидкість складає 340 км/ч. Італійці запевняють, що це безпрецедентні показники для серійного передньомоторного автомобіля! Семиступінчаста роботизована коробка передач відрізняється іншими передавальними числами, шасі як і раніше повнокероване, а ось підсилювач рульового керування вперше в історії Ferrari став електричним.



Зовні Superfast страшенно схожий на «Берлинетту», і на перший погляд відрізняється лише штрихами, хоча всі кузовні елементи нові. Усередині відмінностей більше: нові сидіння, кермо, панель приладів і дефлектори. Купе класичної компоновки з габаритами 4657 х 1971 х 1276 міліметрів важить всього 1525 кілограмів. До речі, ще один цікавий факт: F12berlinetta був останнім Ferrari в нинішньому модельному ряду, дизайн якого був створений в ательє Pininfarina.

Офіційна прем’єра «Супершвидкої» Ferrari відбудеться в березні на Женевському автосалоні.

А от абсолютний рекорд швидкості належить автомонстру Ultimate Aero. Під капотом суперкара –  двигун V8 об’ємом 6,3 літра, в основі якого лежить блок циліндрів мотора гоночного Корвета. Забезпечений двома механічними нагнітачами і інтеркулерами, він розвиває 1 143 к. с. і 1 450 Нм крутного моменту. Такої потужності вдалося досягти після того, як двигун перенастроювали під використання бензину, октанове число якого перевищує 100 одиниць.



Конструкція автомобіля передбачає трубчасту раму з хром-молібденової сталі, а зовнішні панелі кузова виготовлені з легкого і міцного вуглепластика. В результаті суперкар катапультується з місця до паспортної «сотні» всього за 2,8 секунди, а зафіксована максимальна швидкість досягає 411 км/год.