“Дволикий” дерев’яний автомобіль чернівецького майстра

Може, визначення "геній" прозвучить надто гучно для звичайної скромної людини, котра роками з ранку до ночі несамовито трудиться для втілення своєї мрії в життя. Але повірте, український майстер Василь Лазаренко з міста Чернівці, який зробив своїми руками автомобіль, корпус якого зроблений з дерева і аналогів якому немає в світі, себе таким не вважає.

Для нього це захоплення є таким же природним, як, наприклад, наявність рук. А в тому, що ці руки - золоті, сумнівів немає!

З раннього дитинства маленький Василько майстрував собі іграшки з дерева: танки з обертовими башточками, машинки. Цій справі вчили його дід, який теж все життя працював з деревом, і батько, за професією інженер.

Одного разу Василь раптом захопився ідеєю створення дерев’яного автомобіля. “У 2004 році я побачив в Інтернеті автомобіль з дерева. Це підштовхнуло мене до ідеї зробити дерев’яний автомобіль за своїми ескізами, - розповідає Василь Лазаренко. - Вирішив, що на це варто витратити час і гроші! Пішов, як кажуть, з головою у справу. Робота була важкою, навіть виснажливою як фізично, так і психологічно, але до кінця 2007 року я здійснив свою мрію”.

Василь, одержимий своєю мрією, пішов з роботи. І впродовж кількох років практично жив у своєму гаражі. Першим шедевром був кабріолет в американському стилі. Другий автомобіль, більш унікальний, з’єднав в собі відразу дві епохи: одна сторона авто - сучасна, інша виконана в стилі «ретро».



В якості базової частини Василь використовував старенький “опель”, від якого залишив тільки ходову частину і двигун. Все інше було зроблено виключно вручну, аж до шкіряного салону і сучасної електроніки. Тисячі дубових деталей були зібрані разом і покриті лаком. Чесно кажучи, таку красу важко відразу оцінити, настільки це виглядає чудово.

І що найголовніше - машина на ходу! Василь гордо роз’їжджає по місту на своєму дивовижному автомобілі і будує плани на майбутнє.



А зовсім недавно товстелезна папка з кресленнями Василя Лазаренка поповнилася ще одним цікавим проектом. Чернівецький винахідник загорівся ідеєю побудувати у своєму місті зменшений варіант, масштабом 1:10, семи чудес світу з дерева. І навіть місце йому місцева влада виділила під цей проект. Тільки ось, на жаль, спонсорів поки не знайшлося. Василь Лазаренко ніколи не сумує і даремно часу не втрачає.

Зараз майстер працює над моделлю з дерева легендарного корабля, на якому Колумб відкрив Америку. Як розповів Василь, це буде точна копія “Санта-Марії”. Скільки часу і сил це займе, для нього неважливо. Головне, що знайшлася людина, яка не тільки морально підтримала ідею автора, але і профінансувала проект.

Проблеми з автомобілем? Хороше харківське СТО тут, добросовісні досвідчені майстри з автоцентру «Мастер Сервис» швидко, якісно і недорого усунуть поломку любої складності.