One Central Park - приклад розвитку майбутньої міської архітектури

Найвищий у світі вертикальний сад нині прикрашає горизонт Сіднея і являє собою унікальну житлову висотну будівлю, замасковану під справжній живий ліс. Довгоочікуваний One Central Park нарешті було завершено і тепер хмарочос-парк злітає на цілі 166 метрів в небо, представляючи собою захоплюючий дух поєднання архітектури і природи.

Щорічно провідні архітектори світу дивують все більш зухвалими проектами. Проектування і будівництво будівель виходить на новий рівень. На сайті https://voyageestate.com ви зможете познайомитись про перспективні напрямки ринку нерухомості Південно-Східної Азії, а наш сьогоднішній огляд про досить цікавий проект, реалізований на Зеленому континенті.



Складний проект, створений Жаном Нувелем і Патріком Бланом, нагадує всім, що природний світ може процвітати в гармонії з міської середовищем. Хмарочос One Central Park, розроблений паризьким архітектором у співпраці з французьким художником і ботаніком, має живий зелений фасад, на якому можна побачити 250 видів місцевих австралійських квітів і рослин. Їх лози і листя сплітаються між кожним поверхом, утворюючи пишний зелений покрив на балконах.

Структура була ретельно продумана, щоб кожен її елемент служив спільній меті. Приміром, на вершині вежі встановлена складна система дзеркал, призначена для уловлювання сонячного світла і перенаправлення прямих сонячних променів вниз на живий пейзаж. Коли сонце сідає, загадкова структура перетворюється в справжній блискучий діамант завдяки системі освітлення з світлодіодів, розробленої відомим художником освітлення Янном Керсале.



One Central Park є частиною «міського села» в центрі міста Сідней, в якому передбачені житлові башти, магазини роздрібної торгівлі та спільні простори для художників і архітекторів. Створений цей проект був поруч з красивим і просторим парком площею 6 500 квадратних метрів.

Подібно знаковому Центральному парку в Нью-Йорку, це місце служить для спокійного перепочинку від міського життя. У парку можна знайти великі галявини для відпочинку, шахові столики, кінотеатр під відкритим небом, а також сцену для фестивалів і концертів.

One Central Park є прикладом того, як можна розвивати майбутнє міської архітектури. Оскільки всі міста заполонили асфальт і бетонні конструкції, в них влітку панує спека і задуха, а гостра нестача зелені погіршила якість повітря і забруднення навколишнього середовища. Інноваційні рішення, втілені в цій будівлі, пропонують чудове нове бачення для майбутніх міст.