Радіатори опалення: види, відмінності, особливості

У всі часи цінувалися тепло і домашня атмосфера, у свою чергу особлива увага приділялась вогнищу, котре підтримувало комфортну температуру. У наш час на зміну печам і відкритим джерелам вогню прийшли функціональні та безпечні радіатори опалення.

Це вже не завжди основне сімейне місце збору для задушевних розмов у холодну похмуру погоду, але зі своєю обігріваючою функцією вони справляються краще за своїх попередників.

Слід розібратися, що ж таке сучасні радіатори опалення. Зазвичай це металева конструкція заповнена рідиною, для кращого збереження тепла і тепловіддачі, яка нагрівається і опалює приміщення. Основна складність вибору радіатора йде від нестачі інформації, різних матеріалів збірки і особливостей кожного виду радіаторів. Тому заповнений пробіл у знаннях цього сегмента не тільки допоможе знайти потрібний вам радіатор, але і допоможе вам убезпечити себе.

Радіатори опалення поділяють на 3 основних види: ті, що складаються з секцій, трубчасті і так звані панельні.


Секційні радіатори опалення

Роблять із секцій і їх кількість зазвичай прямо пропорційно потужності радіатора. Вони є більш потужними у порівнянні з панельними радіаторами. Виготовляються зазвичай з алюмінію, чавуну або з декількох металів. До речі, по посиланню climat.kiev.ua/radiatory-otopleniya/alyuminievye-radiatory/ ви можете ознайомитись з широким асортиментом цих приладів, представлених в інтернет-магазині climat.kiev.ua, і вибрати найоптимальніший для себе варіант.

Біметалічні радіатори – напевно, одне з найкращих поєднань ціна/надійність для обігріву приватного будинку. Завдяки оптимальному поєднанню сталі з алюмінієм або міддю, є легкими, добре обігрівають приміщення і витримують великий тиск, що створюється усередині радіатора.


Панельні радіатори опалення

Це зазвичай плоскі панелі прямокутної форми, в яких циркулює нагріта рідина, вони мають хорошу тепловіддачу і привабливий дизайн, завдяки цій особливості дуже легко гармонують з внутрішнім дизайном будинку. Однак існує проблема при використанні в будинках з власним опаленням: через різниці в тиску можливі протікання в корпусі радіатора.


Трубчасті радіатори

Зазвичай це вигнуті труби, що підходять до верхнього і нижнього колекторів, вони є дуже гідним варіантом з сильною тепловіддачею, але мають високу ціну, чим обумовлено їх невелике поширення.

Таким чином, були розглянуті основні прилади представлені в магазинах сантехнічного обладнання. Будь-який товар має при собі і достоїнства і недоліки, те ж стосується і радіаторів опалення. Вам залишається тільки зробити вибір на основі отриманих знань.