У Китаї зробили тротуар для “смартфонозалежних”

Нікого не здивує наявність у багатьох містах світу доріжок для пішоходів або велотранспорту. У Китаї ж створили доріжку спеціально для людей-власників сматфонів.

Ідеальний варіант покриття для садових доріжок, пішоходних, проїзних частин вулиць пропонує інтернет-магазин тротуарної плитки anvigroup.com.ua. В асортименті широка колірна і фактурна гамма різних розмірів і конфігурацій по найкращій вартості.

Влада міста Чунцін у Китаї нещодавно виділила першу в світі пішохідну доріжку людям, які дуже прив’язані до свого телефону. Унікальна доріжка відділена від решти тротуару жирною білою смугою. Насправді пішохідна стежка зроблена з метою стимулювати людей відірватися від своїх телефонів під час прогулянки.

Доріжка розділена на дві частини, з однієї сторони якої красується напис “Можете йти з мобільним телефоном на свій страх і ризик”, а з іншого – “Мобільні телефони заборонені”.

Проблема полягає в тому, що люди, залежні від мобільних телефонів і смартфонів, проводять багато часу, втупившись в екран улюбленого гаджета, і натикаються на інших людей. Проте як би не була хороша ідея, деякі телефонні маніяки не вважають за потрібне навіть відірватися від свого пристрою, щоб подивитися на знаки. Але багато хто знаходить нововведення забавним, зупиняються, щоб зробити фотографію на смартфон і поділитися нею на соціальних мережах.

Ідея створення спеціально відведеної доріжки для користувачів мобільних пристроїв з’явилася в передачі National Geographic, де провели експеримент, розділивши вулицю наполовину, і залишивши одну частину для любителів смартфонів. Експеримент показав, що лише кілька людей перейшли на іншу сторону, помітивши знаки.



Додаткове опитування показало, що більше половини людей були засмучені, якщо б вийшли з будинку без смартфона, і більшість повернулися б за ним. Також більше 63 відсотків людей у віці між 18 і 26 лягають спати разом зі смартфоном або планшетом.

До речі, якщо ви постійно перевіряєте свій смартфон, незважаючи на вмовляння з боку рідних і колег, можливо, ви страждаєте від телефонної залежності. Психологічна прихильність до цього приладу називається номофобією. Її симптоми включають в себе:

· Почуття паніки і відчаю при відсутності гаджета

· Неможливість зосередитися на роботі і спілкуванні без смартфона

· Постійна перевірка оновлень

· Синдром вібрації телефону (коли вам здається, що ваш телефон дзвонить)