Надруковані на 3D-принтері кросівки Adidas 3D-Runner надійшли в продаж

Технологія тривимірного друку доросла до такого рівня, коли з його допомогою стало можливим як зведення житлових будинків і випуск елементів конструкції літакових турбін, так і створення в домашніх умовах деталей вогнепальної зброї, індивідуальне моделювання ергономічних протезів, предметів одягу, і навіть продуктів харчування.

Можливості та потенціал такого друку припали до душі не тільки ентузіастам, а й великим брендам. Так, всесвітньо відомий виробник спортивного інвентарю та одягу компанія Adidas вже продемонструвала концептуальні кросівки Futurecraft 3D, у створенні яких брав безпосередню участь спеціальний 3D-принтер. Тепер же стало відомо, що Adidas найближчим часом має намір запустити серійне виробництво взуття методом тривимірного друку.

Розробники сподіваються на значний комерційний успіх даного проекту. Коли Futurecraft 3D будуть доступні вітчизняному покупцеві наразі невідомо, втім вже зараз на досить вигідних умовах можна придбати кросівки  по дропшиппінгу від інтернет-магазину TEMPOSHOP.

На даному етапі «надруковані кросівки» будуть виходити обмеженим тиражем, тому дістати бажаний примірник цього високотехнологічного взуття виявиться не так просто. Мова йде про модель Adidas 3D-Runner, стилістика і конструктивні особливості якої точнісінько відповідають кросівкам, подарованим призерам літніх Олімпійських ігор 2016 року в Бразилії, передає видання 3dnews.



Що ж представляють з себе ці кросівки? Верхня частина Adidas 3D-Runner виконана без швів з одного цільного трикотажного матеріалу, сформованого переплетенням ниток у відповідності з фірмовим стандартом Primeknit. Аналогічне рішення можна побачити в кросівках Adidas Ultra Boosts і Yeezys. А ось для виготовлення підошви цього бігового взуття розробники задіяли потенціал 3D-принтера.

Adidas 3D-Runner з’являться лише в чорному кольорі і тільки на вітринах фірмових магазинів у Нью-Йорку, Лондоні, а також Токіо за ціною $333. Зарезервувати пару вдасться через мобільний додаток Adidas Confirmed, так як попит на кросівки очікується істотно вищий обсягу пропонованого взуття.