Автовикуп: швидкий і безпечний спосіб вигідно продати авто

Викуп машини за максимальною ціною будь-якому стані і в будь-якій точці України – таких оголошень у сфері автопродаж з'являється все більше. Спробуємо з'ясувати, наскільки вигідно продавати авто за такою схемою і для кого це найбільш прийнятний варіант.

Послуги з автовикупу пропонують компанії, що займаються торгівлею б/у авто. А також запчастинами і відновленням машин, що потрапили у ДТП для їх перепродажу. Для прикладу, по посиланню expressvykup.com.ua ви дізнаетесь про діяльність компанії Express Vykup, кажуть, саме тут можна швидко і на вигідних умовах отримати за авто хороші гроші. 

Такі компанії купують все: “утоплеників” і “погорільців”, автомобілі з гнилим кузовом і не на ходу, нові машини в кредит, авто після ДТП і практично автомобільний антикваріат без будь-яких ознак життя. У системи автовикупу є свої переваги, але вона не позбавлена і недоліків. Чого більше, і для кого саме цей варіант продажу найбільш прийнятний?


Чим заманюють

Торг за автомобіль починається ще по телефону. Ви описуєте всі особливості свого автомобіля (варіант – заповнюєте форму-анкету на сайті компанії) і вам відразу ж назвуть орієнтовну ціну викупу. Зверніть увагу: вартість назвуть приблизно.

Якщо сума вас влаштовує, до вас виїжджає експерт для більш точного визначення ціни та оформлення потрібних документів для продажу. Вам допоможуть швидко зняти авто з обліку і розрахуються будь-яким зручним для вас способом: готівкою або перерахують суму на банківську карту.


Вигоди автовикупу

Продавцю не потрібно витрачати час на подачу оголошень, і постійні покази свого автомобіля потенційним покупцям. Тим більше, що кожен цікавиться – це ще не означає реальний покупець, а таких показів може бути дуже багато.

Ще кілька значних моментів – вам не потрібно вкладати гроші в передпродажну підготовку. Не потрібно виставляти авто на авторинок і платити щоденний ринковий збір. І весь продаж починаючи від оцінки і закінчуючи отриманням грошей може зайняти не більше одного дня. Але разом з цим потрібно розуміти, що компанія автовикупу, перш за все, переслідує свої цілі. І вони не завжди в ваших інтересах.


Недоліки системи

При першому дзвінку в компанію з автовикупу оператор відразу ж назве вам завищену ціну на ваш автомобіль. Але потрібно бути готовим до того, що прибувший на оцінку авто експерт знизить початкову вартість до 10%.

Якщо ж мова йде про терміновий викуп протягом одного дня, то ціна буде нижче середньоринкової на 20-30%.

Крім того, багато компаній вводять обмеження на викуп авто. Приміром, деякі не куплять автомобіль з перебитими номерами, навіть якщо є рішення суду на його використання


Кому підійде

Незважаючи на ряд недоліків системи автовикупу, вона може бути прийнятним варіантом продажу авто для певних кіл автовласників.

У першу чергу це стосується господарів «автомобіля на ходу». Щоб продати таку машину на ринку, потрібно вкласти в неї чимало грошей. І не факт, що вкладення окупляться.

Також це може бути прийнятним варіантом для власників нових авто після ДТП. Іноді фірми з автовикупу можуть запропонувати за залишки машини більше, ніж страхова компанія або покупці запчастин на ринку.

Крім того, це майже ідеальний варіант в умовах термінової потреби в готівкових грошах.