Компанія Amazon “працевлаштувала” 15 тисяч роботів для роботи на своїх складах

Один з найбільш значущих у світі онлайн-ритейлерів Amazon оголосив про те, що за минулий рік у логістично-складській сфері компанії було задіяно близько 15 тисяч нових роботів. Люди при цьому не постраждали, адже скорочення не було, навпаки - відмічено збільшення штату співробітників, причому в півтора рази.

В кінці минулого року компанія Amazon надала доповідь, в якій йшлося про те, що за минулий рік кількість роботів, які працюють на компанію зросла на 15 тисяч. Цей показник на 50% зріс у порівнянні з 2015 роком. Станом на кінець 2015 в компанії працювало в загальному 30 тисяч роботів. Також за даними компанії, штат звичайних працівників зріс практично до 350 тисяч співробітників, що означає збільшення на 50%, як і у випадку з роботами.

Запроваджувати роботів в роботу компанії стало звичайною справою для Amazon, після того як вони придбали стартап під назвою Kiva. Побоювання багатьох людей з приводу того, що з приходом роботів зменшиться кількість робочих місць для людей, не виправдалися. З моменту придбання стартапу, кількість живих співробітників постійно збільшувалася на показник до 50 відсотків за 12 місяців.

У чому секрет того, що зі збільшенням кількості роботів додалося і робітників? Відповідь досить проста. З введенням робототехніки збільшилася якість та швидкість доставки товару замовнику, це в свою чергу зробило сервіс Amazon популярнішим по всьому світі. Кількість замовлень збільшилася, тому довелося наростити кількість складів, а, відповідно, і персоналу, який на цих складах працює. У зв’язку з такою аналітичною діяльністю, можна спростувати старі переконання про те, що робототехніка зменшить кількість робочих місць.

Промислова революція лише збільшує можливість людини знайти собі роботу. Amazon не стоїть на місці, приклад тому - нещодавно був запатентований робот-пакувальник, який справляється зі своїми завданнями в рази швидше і якісніше ніж звичайна людина. Саме цей робот є останнім на стадії відправки товару одержувачу. Можливо з часом вся “чорна” робота буде довірена роботам, а людям залишиться лише займатися розумовою працею.

До речі кажучи, компанія Amazon є аналогом більш звичного для нас сервісу AliExpress. Головна відмінність Amazon в тому, що з ними співпрацюють багато великі компанії з усього світу, а AliExpress пропонує товар тільки китайського виробника.